Manşetler

SwiftKey’in Microsoft tarafından satın alındığı doğrulandı

swiftkey microsoft

Microsoft, daha önce çıkan söylentileri doğruladı ve SwiftKey’i satın aldığını doğruladı. iOS ve Android’deki en popüler klavye uygulamalarından biri olan SwiftKey Microsoft çatısı altında da geliştirilmeye devam edilecek. Hâlihazırda Microsoft’un Windows Phone için geliştirdiği Word Flow sanal klavye var ve bu da çok yakında iOS’in yolunu tutacak. Şirketin SwiftKey’i Windows için WordFlow klavyesine entegre etmeyi planladığı söyleniyor.

Microsoft bir klavye uygulaması satın alıyor gibi görünse de, bu satın alma anlaşması yazılım devi için büyük anlam ifade ediyor. SwiftKey ekibi Microsoft’un araştırma ekibine katılacak. Şirket SwiftKey’in kelime tahmininde standart algoritmalar yerine sinir ağı kullanan en son Android klavyesiyle ortaya çıkardığı yapay zeka işinden epey etkilenmiş gibi görünüyor. Microsoft Research’ün başındaki isim Harry Shum da SwiftKey’in teknolojisini çok beğendiklerini ve sevdiklerini dile getirdi. Birlikte bağımsız olarak çıkardıklarından daha yüksek ve şiddetli ölçekte işler başaracaklarını da sözlerine ekledi.

Microsoft’un bu son satın alması şirketin iOS ve Android’de yazılım ve servislerini artırmaya yönelik son adımlarından birini teşkil ediyor. Microsoft daha önce Sunrise ve Acompli uygulamalarını da satın almıştı. Bunun yanı sıra Garage programı dahilinde çeşitli iOS ve Android uygulamaları da çıkarıyor.

İLGİLİ HABERLER