Manşetler

Microsoft SwiftKey’i 250 milyon dolara satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

swiftkey-klavye-210515-2

Microsoft mobil cihazlar için en iyi yazılım tabanlı mobil klavyelerden bir tanesi geliştiren şirket. Çok yakında da en iyilerden bir tanesine sahip olacak gibi görünüyor. Financial Times’ın haberine göre Microsoft, SwiftKey’i 250 milyon dolar civarında bir fiyattan satın almak üzere anlaşıyor. Satın almanın bu hafta içinde duyurulması planlanıyor. Microsoft konuyla ilgili olarak şu an için herhangi bir paylaşımda bulunmayacağını belirtirken SwiftKey de dedikodular ve spekülasyonlar üzerine yorum yapmayı reddetti.

SwiftKey iOS ve Android’in en popüler klavye uygulamalarından bir tanesi. 2010’da Android için çıkmış, 2014’te de iOS’e gelmişti. O zamandan beri SwiftKey uygulamasının parayla satmak yerine sadece yeni klavye temalarını uygulama içinden satmayı tercih etmişti. Financial Times SwiftKey’in finansal açıdan umduğu başarıya ulaşamamış olabileceğini söylüyor, bu da birçok telefonda en favori özellik olan parmağı sürükleyerek yazmayı varsayılan olarak sunmasını mantıklı hâle getiriyor.

Microsoft’un elinde iyi bir klavye varken yeni bir tanesini daha satın alması tuhaf kaçabilir. Ancak Financial Tgimes Microsoft’un daha çok SwiftKey’in yapay zekaya yönelik araştırmalarıyla ilgilendiğinim iddia ediyor. SwiftKey son zamanlarda kelime tahminleri için standart algoritmalar yerine sinir ağlarını kullanan bir Android klavyesi çıkarmıştı. SwiftKey ekiplerinin üstünde çalıştığı araştırma klavyelerden daha fazla ürüne uygulanabilir gibi görünüyor. Bu nedenle SwiftKey uygulamasının kendisi burada Microsoft’un ilgilendiklerinin sadece bir parçasını oluşturuyor.

Temelde, SwiftKey’i satın almak Microsoft’un portföyüne bir başka mükemmel uygulamayı katması demek olacaktır. Geçmişte Sunrise ve Acompli gibi başarılı uygulamaları ve onların geliştiricilerini bünyesine katan Microsoft, stratejisini cihazlar ve platformlar genelinde servisler sunmaya doğru kaydırıyor ve bu satın almalar da stratejiye hizmet ediyor. SwiftKey ile Microsoft farklı platformlarda çalışan güçlü ve popüler uygulamalardan birinin daha sahibi olacak.

İLGİLİ HABERLER