Teknoloji

Surface Go 2 daha büyük ekran, LTE Advanced ile geliyor

surface go 2

Microsoft, makul fiyatlı ve temel işlerini görmeye yetecek bir Windows PC isteyenler için yurt dışında sunmuş olduğu Surface Go seçeneğini yeni bir modelle güncelledi. Surface Go 2, 10.5 inç ekran, önceki nesil üründe bulunan işlemciye göre yüzde 64’e varan oranda daha hızlı olan 8. nesil Intel Core M işlemci, LTE Advanced bağlantı desteği ile geliyor. Ayrıca ikili Studio Mic mikrofon sayesinde video görüşmelerde ve sesli komutlarda da iyileşme sağlanıyor.

Surface Go 2’de boyutlar ve ağırlık değişmedi. Yine 8.3 milimetre kalınlığında ve 544 gr. ağırlığında bir gövde var. Bu sayede daha önceki Type Cover ve diğer aksesuarlarla da çalışmaya devam edecektir. Ne var ki, klavyeli kılıf hâlâ ayrı olarak satılıyor. Standart versiyonun yurt dışı fiyatı 99 dolarken, Alcantara kumaşlı premium model de 129 dolarlık fiyata sahip. Microsoft bu şekilde ürünün başlangıç fiyatını da daha aşağıda tutmuş oluyor. Yurt dışında yaşayanların Surface Go 2 için 399 dolar ödemeleri gerekiyor. Tabii ki, klavye ile gerçek bir dizüstü bilgisayar deneyimi için bunun üstüne de ödeme yapmaları zorunlu olacaktır.

Surface Go 2’de çok ince ekran çerçevesi yok. Ancak Microsoft ekran çerçevesini yine de biraz daraltarak ekranın büyüklüğünü 10.5 inçe çıkarmayı başarmış. Böylelikle internette gezinmek veya belgelerde çalışmak daha rahat olacaktır.

Surface Go 2’nin 399 dolarlık temel konfigürasyonunda 4 GB RAM, 64 GB eMMC depolamaa birimi ve Pentium Gold 4425Y işlemci bulunuyor. 630 dolara ise 8. nesil Intel Core M3 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB SSD sunuluyor. Bu daha pahalı model bilgisayar üzerinde daha fazla uygulama açmak ve arka planda da işler yürütmek isteyenler için uygun olacaktır.

LTE Advanced bağlantı desteğinin eklenmesi sayesinde Surface Go 2’yi her yere rahatlıkla götürmek ve internete bağlanmak mümkün olacaktır. Ancak bu destek de ancak 780 dolar ve 880 dolar fiyat etiketli ve Core M3 CPU’lu modellerde sunuluyor. Bu fiyat noktalarında da ürün bütçe dostu olmaktan biraz çıkıyor.

İlk bakışta Surface Go 2 ideal ucuz Windows tableti gibi görünüyor. Ancak daha rahat etmeyi ve çalışmayı sağlayacak özellikler eklendikçe, fiyat da “ucuz” olarak nitelendirilmekten çıkıyor. Surface Go 2 için ön siparişler açılırken 12 Mayıs tarihinden itibaren dağıtımlar başlayacak.

İLGİLİ HABERLER