Teknoloji

Surface Duo uygulama gruplarıyla çoklu göreve yardımcı olacak

surface duo

Çift ekranlı Android telefon Microsoft Surface Duo, geçtiğimiz yıl sonbaharda duyurulmuştu. Akıllı telefonun piyasaya çıkışı için ilk etapta 2020’nin sonu işaret edilse de, Microsoft’un bu tarihi temmuz ayına çektiği iddiası bir süre önce gündeme gelmişti. Surface Duo’yla ilgili haberlerin artması, söz konusu iddianın gerçek olabileceğini gösteriyor.

Surface Duo’yla ilgili son haber, cihazın yazılımıyla ilgili. Kullanıcıların iki ekrandan verimli biçimde faydalanmasını hedefleyen Microsoft’un bunun için “uygulama grupları” isimli bir özellik sunmayı planladığı söyleniyor.

Kullanıcıların sık sık birlikte kullandıkları uygulamalar için ikililer oluşturmasını mümkün kılacak olan bu özellik, ikililer için özel kısayollar oluşturmaya da izin verecek. Bu kısayola dokunulduğunda ekranlarda iki uygulama birden açılacak.

Samsung ve Sony daha önce benzer özellikleri farklı isimlerle sunmuştu. Microsoft’un yaklaşımı ise çift ekranın varlığı sayesinde benzerlerine kıyasla kullanıcılar için daha işlevsel olma potansiyeli taşıyor.

Surface Duo, 5.6 inç büyüklüğünde iki adet AMOLED ekranla gelecek. Telefonun kalbinde 2019 model Qualcomm Snapdragon 855 işlemci bulunacak. Çift ekranlı cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3460 mAh kapasiteli pil sağlayacak. Surface Pen desteğine sahip olması beklenen telefon kutusundan Android 10 ile çıkacak. Ancak Microsoft şimdiden cihaza Android 11’i getirmek için hazırlıklara başlamış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER