Teknoloji

Microsoft Surface Duo için Android 11 güncellemesi hazırlıyor

microsoft surface duo

Microsoft’un çift ekranlı telefonu Surface Duo’nun bu yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Hatta son haberler, telefonun temmuz ayında satışa sunulabileceğini göstermişti. İddialara göre; Microsoft, bir taraftan da Surface Duo için Android 11 güncellemesini hazırlamaya başladı. Şirketin Edge ve Outlook gibi uygulamalarının Duo’nun çift ekranlı tasarımına uygun şekilde çalışması için de yoğun bir mesai harcadığı biliniyor.

Surface Duo geçtiğimiz yıl ekim ayında tanıtıldığında cihazın çıkışı için 2020’nin sonları işaret edilmişti. Ancak son haberlerde Microsoft’un telefonu temmuz ayında piyasaya çıkarabileceği iddiası gündeme gelmişti. Yazılım devinin böylelikle Surface Duo’ya Samsung Galaxy Note 20 serisi karşısında avantaj sağlamayı hedeflediği söyleniyor.

Surface Duo’da 1800 x 1350 piksel çözünürlüklü, 5.6 inç büyüklüğünde iki AMOLED ekran bulunuyor. Birbirlerine menteşeyle tutturulan bu iki ekran, 360 derece döndürülebiliyor. Microsoft Pen desteğine sahip çift ekranlı telefon, Microsoft uygulamalarının kullanıcılarına ve Microsoft 365 abonelerine çoklu görev özellikleri sunacak. Qualcomm Snapdragon 855 işlemci taşıyan telefonda 5G desteği bulunmuyor.

Surface Duo’nun tüm teknik özellikleri henüz bilinmiyor. Ancak akıllı telefonda Snapdragon 855’te 6 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Telefonda 11 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera yer alıyor. Arka panelde ekstra kamera veya kameralar bulunmuyor. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3460 mAh kapasiteli pili sağlıyor.

Yaz aylarında çıkış iddiası doğruysa, önümüzdeki ay içinde Microsoft Surface Duo hakkında yeni detaylar öğrenmek sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER