Teknoloji

Microsoft Surface Duo’nun çıkış tarihi için yeni iddia

microsoft surface duo

Microsoft Surface Duo, geçtiğimiz yıl sonbaharda tanıtılmıştı. Yazılım devi, çift ekranlı Android telefonunun çıkışı için 2020’nin sonlarını işaret etmişti. Ancak bir süre önce telefonun beklenenden daha önce satışa sunulabileceğini gösteren bazı işaretler görülmüştü. Ortaya çıkan yeni bir iddia da Surface Duo ile beklenenden önce tanışma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Eğer Royole FlexPai görmezden gelinirse, katlanabilir telefon döneminin kapılarını açan şirket Samsung olmuştu. Galaxy Fold bazı hayalleri gerçeğe dönüştürse de, dayanıklılık konusunda beklentileri karşılamaktan uzak kalmıştı. Microsoft, iki ayrı ekranı tek bir ekranda birleştirerek dayanıklılık sorununa karşı hem tanıdık hem de farklı bir yaklaşım geliştirmişti.

Samsung’un Galaxy Fold 2’yi 5 Ağustos’ta Galaxy Note 20 ile birlikte tanıtması bekleniyor. Windows Central sitesinden Zac Bowden, Microsoft’un Samsung’a karşı avantaj kazanmak adına Surface Duo’yu Galaxy Fold 2’nin tanıtımından önce piyasaya sürebileceğini iddia etti. Bu da telefonun gelecek ay içinde veya ağustos ayının ilk günlerinde satışa sunulabileceği anlamına geliyor.

Microsoft’un kendi markasını taşıyan ilk Android telefonu olan Surface Duo, donanım bakımından çok güçlü özellikler vadetmiyor. Çift ekranın varlığı telefonun en dikkat çekici yönü olarak öne çıkarken, Microsoft’un çift ekran deneyimini iyileştirmek adına ne gibi yazılımsal dokunuşlar yaptığı da merak ediliyor.

Microsoft Surface Duo için sevkiyatların başlamasının iki ayı bulabileceği de Bowden’ın paylaşımında belirttiği ihtimaller arasında yer alıyor. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa, ağustos ayında akıllı telefon pazarında Microsoft ve Samsung savaşını izlemek sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER