Teknoloji

Surface Duo şimdi de Surface Pen ile görüldü

surface duo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un çift ekranlı telefonu Surface Duo’yu temmuz ayı içinde piyasaya sürebileceği iddia edilse de, şimdiye kadar şirketten bu yönde bir hareket veya işaret gelmiş değil. İlk etapta 2020’nin sonlarında piyasaya çıkacağı telefonun 2021’in başlarında da satışa sunulabileceği söyleniyor. Bu da 2018 model amiral gemisi telefonların özelliklerini taşıyan Surface Duo için pek iyi haber niteliği taşımıyor.

Yine de, Microsoft yöneticilerinin Surface Duo’yu parlatma çalışmaları devam ediyor. Şirket yöneticilerinin geçtiğimiz ilkbaharda başladığı Surface Duo’lu paylaşımlara bir yenisi daha eklendi. Söz konusu paylaşım, Microsoft’un iletişim şefi Frank X. Shaw tarafından yapıldı.

Twitter hesabında kendisini “ekşi maya sahibi” olarak tanımlayan Shaw, ekmek yaparken çektiği bir fotoğrafı paylaştı. Ekmeğin tarifine Surface Duo’dan baktığını gösteren Microsoft yöneticisinin paylaşımında dikkat çeken esas nokta ise telefonda Surface Pen ile alınan “ikiye böl” notu oluyor.

Surface Duo’nun Surface Pen ile birlikte geleceğine dair söylentiler bir süredir gündemdeydi. Shaw’un paylaşımı, bu beklentiyi doğrulamış oldu. Katlanabilir ekran ve Surface Pen desteğinin birleşimi, Surface Duo’yu Galaxy Note ve Fold serilerine karşı daha belirgin bir alternatif hâline geliyor. Yine de, eski donanımın bu mücadelede Surface Duo’yu zorlayacağı söylenebilir.

Surface Duo için temmuz veya ağustos ayındaki bir çıkış tarihi mantıklı görünüyor. Ancak çıkışın sonbahara veya ötesine sarkması, Microsoft’un iddialı telefonunun şansını olumsuz yönde etkileyebilir.

İLGİLİ HABERLER