Ulaşım

Elektrikli Subaru Solterra için ilk video geldi

subaru solterra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Subaru, Solterra adını taşıyan SUV formatındaki ilk elektrikli otomobilinin videosunu paylaştı. Bu video, Solterra’nın Toyota bZ4X elektrikli otomobilinin farklı bir versiyonu olduğunu doğruluyor. Her iki otomobil de Toyota ve Subaru’nun birlikte geliştirdiği e-TNGA platformunun birer meyvesi niteliğini taşıyor. Söz konusu platformun duyurusu 2019’da yapılmıştı.

Paylaşılan videoda bazı tasarım unsurlarını görmek mümkün oluyor. Özellikle çift çatılı spoyler göze çarpıyor. Bu spoylerin de Toyota bZ4X ile benzer noktalardan biri olduğunu belirtmek gerekiyor. İki otomobilin kenar profilleri de tamamen aynı gibi görünüyor. Bu benzerlikler, akıllara “Subaru neden otomobili tamamen göstermedi?” sorusunu getiriyor.

Videoda otomobilin kabini de kısa süreliğine görülüyor. Büyük ekran otomobilin kabininde hemen göze çarparken, Autoblog sitesi Subaru’nun dönen topuzun altına bazı ekstra özellikler yerleştirdiğini belirtiyor. Subaru’nun güçlendirdiği koltuklar da 4×4 deneyimine daha uygun görünüyor.

Fiyat ve batarya kapasitesi gibi konular hakkında henüz bilgi verilmiş değil. Otomobilin ABD’de 30 ila 40 bin dolar arasında bir fiyat karşılığında satılması bekleniyor. Subaru Solterra, önümüzdeki yaz itibarıyla yollara çıkacak.

İLGİLİ HABERLER