Ulaşım

Subaru Solterra ile elektrikli otomobil pazarına giriyor

subaru solterra

Subaru, Solterra adını taşıyan ilk tam elektrikli otomobilini duyurdu. Şirket Solterra’nın fotoğraflarını paylaşsa da, otomobilin görüntüsünün detaylarını gizlemeyi tercih etti. Latince güneş ve toprak kelimelerinin birleşiminden oluşan Solterra isminin ise Subaru’nun geleneksel SUV özelliklerini çevre dostu bir paket içinde sunma isteğinin bir göstergesi olduğu belirtildi.

Solterra’nın tasarım sürecinde Subaru’ya Toyota eşlik etti. Otomobilin temelinde iki şirketin birlikte geliştirdiği e-SUBARU adını taşıyan tam elektrikli otomobil platformu bulunuyor.

Bu ortaklığa Toyota elektrifikasyon sürecindeki uzmanlığını koyarken, Subaru da dört çekişli araç teknolojisindeki bilgisini ortaya koymuştu. Toyota da bu modüler platformu üzerine inşa ettiği bZ4X isimli otomobili çıkarmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Autoblog sitesi, Solterra ve bZ4X arasındaki benzerliklerin şimdiden fark edilebildiğini belirtti.

Tüm detaylar için Solterra’nın daha net fotoğraflarının çıkmasını beklemek gerekiyor. Ancak ilk bakışta Solterra’nın açılı farlara ve LED dokunuşlarına sahip olduğu görülüyor. Subaru, arka kapakta otomobilin adının göründüğü bir fotoğrafı da paylaştı.

Subaru Solterra ile ilgili tüm detaylar bu yıl bitmeden açıklanacak. Otomobilin 2022’de ABD, Kanada, Japonya, Çin ve Avrupa’da yollara çıkması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER