Eğlence

Spotify Yenilikler akışı ile müzik ve podcast takibini kolaylaştıracak

spotify yenilikler

Spotify uygulamasında, “What’s New”, yani “Yenilikler” adı verilen yeni bir bölüm kullanıma sunuluyor. Bu bölümde platformda takip ettiğiniz müzisyenler ve podcast’lerden oluşan yeni müzik ve içerikleri bir araya toplanıyor.

Önümüzdeki haftalarda iOS ve Android’de küresel olarak kullanıma sunulacak olan akışa uygulamanın ana ekranının sağ üst köşesindeki yeni bir zil simgesiyle erişilebilecek. Akışta yeni içerik olduğunda mavi bir nokta gösterilecek. Sanatçılar ve podcast’ler ilgili sayfalarındaki “Takip Et” düğmesine dokunarak bu akışa eklenebilecek.

Spotify’ın duyurusunda, “Yenilikler, takip ettiğiniz içerik oluşturucuların en son şarkılarını ve bölümlerini yakalamayı her zamankinden daha kolay hale getiriyor.” ifadesi yer alıyor. “Üstelik gerçek zamanlı olarak bile güncelleniyor, böylece yeni içerikleri yayınlandığı gibi dinleyeceğinizi bilirsiniz.”

spotify yenilikler

Yeni özellik müzik parçalarının çıkışıyla daha iyi örtüşüyor gibi görünse de, bu akış podcast’leri takip etmek için de fazlasıyla yardımcı olacaktır. Spotify’ın podcast’lere yönelik büyük çabasına rağmen, müzik odaklı bir hizmet olarak sahip olduğu geçmiş, uygulamalarının bölüm bazı içerikleri dinlemek için pek de uygun olmadığı anlamına geliyor. Bu arada özel podcast uygulamaları, kronolojik akışlar etrafında tasarlanmıştır, bu da yeni bölümlerin ne zaman yayında olduğunu görmeyi kolaylaştırır. Yenilikler Spotify’a podcast takibi tarafında bu avantajlardan bazılarını getirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER