Eğlence

Spotify podcast keşif servisi Podz’u satın aldı

spotify yapay zeka

Spotify, yeni podcast içeriklerini bulmayı kolaylaştıran Podz isimli girişimi satın aldığını açıkladı. Söz konusu satın alma, Spotify’ın birkaç yıldır devam eden büyük podcast açılımının en son halkası olarak değerlendirilebilir. Bu açılımın ücretli podcast abonelik hizmetiyle de devam etmesi bekleniyor.

Podz makine öğrenmesi teknolojisini kullanarak bir podcast’teki önemli anları barındıran ses klipleri hazırlıyor. Bu sayede yeni aboneler, podcast’in içeriği konusunda yazılı şekilde sunulan tanımlara kıyasla daha kapsamlı ve isabetli fikirler edinmek mümkün hâle geliyor.

Spotify’ın konuyla ilgili açıklamasının zamanlamasının manidar olduğu söylenebilir. Facebook podcast hizmetini faaliyete geçireceğini kısa süre önce duyurmuştu. Facebook’un podcast hizmetinde de dinleyicilere bir dakikalık dinlenebilir ses klipleri paylaşma imkanı verilecek. Böylelikle içeriklerin etkileşiminin ve görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.

Podz sayesinde Spotify’da podcast’leri keşfetmek biraz daha kolay hâle gelebilir. Şirket geçtiğimiz yıllarda da podcast içeriklerini öne çıkarmak için çeşitli adımlar atmıştı. Bu doğrultuda son olarak mayıs ayında iOS ve Android uygulamalarında arama sonuçlarına podcast filtreleri eklenmişti.

Spotify yıl sona ermeden Podz’un teknolojisini podcast hizmetine entegre edeceğini ve kullanıcılarıyla buluşturacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER