Eğlence

Facebook podcast özelliğini gelecek hafta kullanıma sunacak

facebook podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook duyurusunu daha önce yaptığı podcast özelliğini önümüzdeki hafta itibarıyla kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, podcast özelliğinin dağıtımının 22 Haziran itibarıyla başlayacağı belirtildi.

Podcast sayfası sahiplerine gönderilen ve The Verge sitesinin de ulaştığı e-postada, podcast yapımcılarının şovlarının RSS akışını Facebook’a bağlayabileceği belirtiliyor. Bu sayede podcast’lerin yeni bölümleri yayınlandığında Haber Kaynağı’nda görülmeleri mümkün olacak.  Bu içerikler henüz aktif hâle gelmeyen “podcast’ler sekmesinde de gösterilecek.

Facebook ses alanındaki planlarını geçtiğimiz nisan ayında kamuoyuyla paylaşmıştı. Podcast hizmetinin 22 Haziran’da faaliyete geçebileceği daha önce de gündeme gelmiş ve şirket de bunu bir açıklamayla doğrulamıştı. Açıklamada özelliğin ilk etapta limitli bir ölçekte kullanıma sunulacağı da belirtilmişti. E-postaların tahmin edilenden daha çok kişiye gönderilmesi, Facebook’un kapsamı biraz daha geniş tutacağını gösteriyor.

Facebook’tan gönderilen e-postada “Facebook insanların sevdikleri podcast’lerin keyfine varabilecekleri, bunları paylaşabilecekleri ve bunlar üzerinde tartışma yapabilecekleri bir yer olacak” ifadesi dikkat çekiyor.

Facebook’un podcast’ler için hazırladığı hizmet koşullarına da hâlihazırda erişmek mümkün. Koşullar standart gibi görünse de, Facebook’un platformundan dağıtılan podcast’lerle neler yapabileceği konusundaki sınırlar pek net şekilde çizilmiş değil. Örneğin, söz konusu anlaşma Facebook’a podcast’ler üzerinde türevsel çalışmalar yapma imkanı veriyor. Bunun içerikleri belli bir formatta dağıtmak için gerekli olduğu anlaşılsa da, program sahiplerini fikri mülkiyet konusunda rahatsız edeceği söylenebilir.

Facebook podcast açılımında önceliği programlarının tanıtımı için Facebook’u tercih eden içerik sahiplerine vermiş gibi görünüyor. Platformda doğrudan içerik paylaşımının daha çok podcast yapımcısını Facebook’u aktif kullanmaya sevk edebileceği de söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER