Eğlence

Spotify’ın yeni kişiselleştirilmiş çalma listeleri kullanıcılarla buluşuyor

spotify mix

Spotify, çevrimiçi ortamda gerçekleştirdiği Stream On etkinliğinde yeni kişiselleştirilmiş çalma listeleri üstünde çalıştığını duyurmuştu. Spotify’ın popüler Daily Mix listelerinden alınan ilhamla hazırlanan bu listeler kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Spotify’ın hem ücretsiz hem de Premium kullanıcıları bu listelere erişebilecek. Kullanıcıların müzik zevkleri doğrultusunda şekillenecek bu listeler sanatçı mix, müzik türü mix ve on yıl mix adını taşıyor.

Dinleyici odaklı bu mix listeler, kullanıcıların sevdikleri şarkılarla başlıyor ve sevecekleri düşünülen şarkılarla güncelleniyor, yani dinleyici eğilimleri ile birlikte sürekli olarak gelişiyor. Her bir mix kategorisi sıkça güncellendiği gibi; kullanıcıların sıklıkla dinledikleri sanatçılar, müzik türleri, on yılları içeren ve her bir kullanıcıya özel olarak hazırlanan çalma listelerinden oluşuyor.

Kullanıcılar sanatçı mix, müzik türü mix ve on yıl mix gibi yeni kategorilere, “Senin için” sekmesi içinde yer alan “Ara” bölümünden ulaşabilecek. Spotify tarafından yapılan açıklamada, yeni listelerin hazırlanmasında makine öğrenmesi teknolojisinden yararlanıldığıı da belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER