Eğlence

Spotify ve YouTube Music ile Wear OS saatlerde müzik keyfi artacak

Google’ın salı günü başlayan I/O 2021 etkinliğinin açılış konuşması sırasında konuşan Spotify’ın otomobiller ve giyilebilir ürünlerden sorumlu ürün lider, heyecan verici yeni bir özelliğin Wear OS cihazlarına geleceğini açıkladı. Spotify’ın 356 milyon kullanıcısı, müzik parçalarını doğrudan saatlerine indirip telefonlarını yanlarında taşımadan dinleme imkanı bulacaklar.

Bu özellik duyurusu yapılan yeni tasarıma henüz dahil edilmedi, ancak Spotify şu anda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Duyuru Google’ın Wear OS ile Samsung Tizen’i birleştireceğini açıklamasıyla birlikte geldi. Salı günkü I/O açılış konuşmasında Google, güncellenmiş işletim sisteminin daha hızlı performans ve daha uzun pil ömrü getireceğine vadetti. Tüm bunlar şu anda Wear OS saatleri için sorun teşkil etmeyi sürdürüyor.

Öte yandan YouTube Müzik uygulaması da benzer bir şekilde, müzik parçalarını doğrudan Wear OS cihazlarına indirme imkanını ekleyecek. Böylelikle kullanıcıların yakınlarda bir akıllı telefon olmadan müzik dinlemelerine olanak tanıyacak.

youtube music wear os

Google’ın akıllı saat işletim sistemi, çevrimdışı müzik dinleme dahil olmak üzere birçok yönden Apple’ın gerisinde kalmıştı. Apple Watch, yıllardır telefondan uzaktayken Apple Music aracılığıyla saate indirilen şarkıları çalabiliyor. Google’ın kendi Wear OS işletim sisteminden önce, Apple Watch için YouTube Music uygulamasını yayınladığını da görmüştük. Gizmodo geçen yılın kasım ayında, akıllı saatlerde telefonsuz müzik dinlemenin nasıl yapıldığına dair bir makale yayınladığı zaman, Wear OS için aşağı yukarı bir MP3 çalar gibi davranan ve zaten sahip olduğunuz, yereldeki müzik dosyaların aktarımını gerektiren bir yöntem nitelendirmesini yapmıştı.

Google Play Müzik’in kapatılmasından bu yana Wear OS kullanıcıları, çevrimdışı müzik için çok fazla seçeneğe sahip değildi. Ancak şimdi, Google’ın Wear OS saatleri, Spotify parçalarını çevrimdışı olarak oynatma söz konusu olduğunda Apple Watch’un bir adım önüne geçebilir. Spotify parçalarını Apple Watch üzerinden dinlemek için aktif bir internet bağlantısı gerekiyor. Geçmişte Garmin’in amiral gemisi Forerunner spor saatleri ve bazı Samsung Galaxy giyilebilir cihazları gibi, diğer bazı saatler de çevrimdışı Spotify oynatma özelliğine sahipti.

I/O 2021’da Google’ın Wear OS için düzenlediği özel oturumda Spotify ve YouTube Music uygulaması tanıtımlarına kendiniz göz atabilirsiniz. Aşağıdaki videoda YouTube Music duyurusu 2:38’de, Spotify demosu 12:50’de başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER