Eğlence

YouTube Music Apple Watch uygulaması yayınlandı

youtube music apple watch

Hem iPhone hem de Apple Watch sahibi olan nadir bulunan YouTube Music aboneleri için Google’dan müjde geldi. YouTube Music’in Apple Watch uygulaması sonunda kullanıcılarla buluşmaya başladı.

YouTube Music’in Apple Watch’ta sunduğu özelliklerin çok da etkileyici olmadığını söylemek gerekiyor. Kullanıcılar müzik koleksiyonlarını tarama ve müziği kontrol etme gibi imkanlardan faydalanabilecek.

Kullanıcılar diledikleri takdirde oynatma kontrollerine hızlı erişim sağlayabilecek bir komplikasyonu saat arayüzlerine ekleyebilecek. Ancak tüm arayüzlerin bunu desteklemediğini belirtmek gerekiyor. Kullanıcıların şarkıyı telefonlarından hoparlöre göndermelerini veya beğenmelerini sağlayacak kısayollar da uygulamada mevcut. Uygulama kullanıcılara dinleme alışkanlıkları doğrultusunda yeni önerilerde de bulunuyor. Çevrimdışı oynatma desteği ise uygulamada sunulmuyor.

Kısacası YouTube Music’in Apple Watch uygulaması da iPhone’daki müziğin kontrol edilebildiği bir tür uzaktan kumanda işlevi görüyor. Uygulamanın bu yönüyle Spotify’ın Apple Watch uygulamasıyla aynı noktada durduğu söylenebilir.

YouTube Music Apple Watch uygulamasını kullanabilmek için Series 3 veya üstü bir model sahibi olmak gerekiyor. Akıllı saatte en az watchOS 6 sürümünün yüklü olması da zorunluluklar arasında yer alıyor. Aktif bir YouTube Premium veya YouTube Premium Music aboneliği de gerekisinim listesinde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER