Eğlence

Spotify Dünya Arkadaşlık Günü’nü Arkadaşlar Mix’i ile kutluyor

spotify arkadaşlar mix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify, 30 Temmuz’da kutlanan Dünya Arkadaşlık Günü için kullanıcıların arkadaşları arasında trend olan şarkılara dayanarak, hem bildikleri şarkılardan oluşan hem de yepyeni şarkıları keşfetmelerine yardımcı olacak kişiselleştirilmiş yeni bir çalma listesi sunuyor: Arkadaşlar Mix’i.

Daha önce arkadaşların birbirlerinin müzik zevkini daha iyi tanıması ve faydalanması için Blend özelliğini duyuran şirket, Arkadaşlar Mix’i ile bu konuda sunduğu kişiselleştirilmiş deneyimi ileriye taşımayı amaçlıyor.

Arkadaşlar Mix’i, kullancıların yakın arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı Blend çalma listelerini temel alarak hazırlanmış yeni bir kişiselleştirilmiş çalma listesi. Bu çalma listesi aracılığıyla, kullanıcılar sevebilecekleri müzikleri keşfedebilecek. Spotify’dan yapılan açıklamada, yeni müzikleri keşfetmenin sosyal bir deneyim olduğunu ve Arkadaşlar Mix’inin de bunu yapmayı sağlayacağı belirtildi.

Spotify Arkadaşlar Mix’ini duyururken müzik ve arkadaşlık temalı ilginç bilgiler de paylaştı:

  • Dünya genelinde, başlığında “arkadaş” kelimesi geçen, kullanıcılar tarafından oluşturulmuş 11 milyonun üzerinde çalma listesi bulunuyor. Türkiye, dünya genelinde Spotify kullanıcıları tarafından, başlığında ya da tanımında en çok “arkadaş” kelimesi bulunan çalma listesine sahip ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

  • Ve arkadaş canlısı bir nesil olan Z jenerasyonu söz konusu olduğunda, bu kuşağın “arkadaş” temalı çalma listelerini diğer tüm yaş gruplarından daha fazla dinlendiği görülüyor.

  • Dünya genelinde “arkadaş” temalı çalma listeleri oluşturan kullanıcıların yüzde 29’unu, 18-24 yaş arası kullanıcılar oluştururken Türkiye’de bu oran aynı yaş grubu için yüzde 42 ile dünya ortalamasının çok üzerinde.

  • Başlığında “arkadaş” kelimesi bulunan çalma listelerinin toplam süresi, dünyada 760 milyon dakikadan, Türkiye’de ise 10 milyon dakikadan daha uzun.

  • Dünya genelinde başlığında “arkadaş” ya da “arkadaşlar” kelimesi bulunan en popüler şarkılar; Dove Cameron’dan Boyfriend, Machine Gun Kelly, blackbear’dan my ex’s best friend ve Chase Atlantic’ten Friends olurken, Türkiye’de ilk ikiye Chase Atlantic’ten Friends ve Dove Cameron’dan Boyfriend yerleşirken, başlığında “arkadaş” ya da “arkadaşlar” kelimesi bulunan en popüler Türkçe şarkılar ise Özgün’den Sadece Arkadaşız, Ben Fero’dan Arkadaş ve yıllar geçse de dillerden düşmeyecek bir şarkı olan Barış Manço’dan Arkadaşım Eşşek olarak sıralanıyor.

  • Dünya genelinde arkadaşlığın önemi artmış görünüyor. Öyle ki dünya genelinde 2022 yılının Haziran ayına göre 2021’in aynı ayına kıyasla başlığında “arkadaş” ya da “arkadaşlık” bulunan çalma listelerinin dinlenme oranı yüzde 16 artmış. Ancak Türkiye’de daha yüksek bir arkadaşlık aşkı görüyoruz çünkü ülkemizde bu artış yüzde 52 dolaylarında.

  • Başlığında “arkadaş” kelimesi bulunan ve Spotify tarafından oluşturulmuş dünya genelinde en popüler çalma listeleri, Dinner with FriendsNoche de Amigas ve Bienvenido a la Friendzone olarak öne çıkarken Türkiye’de ise ilk sırada yine Dinner with Friends yer alıyor. Bu çalma listesini Hangover Friendly Rock ile Weekends + Friends takip ediyor.

İLGİLİ HABERLER