EğlenceUlaşım

Spotify arabalar için hazırladığı müzik çaları 2019’da piyasaya sürecek

spotify

Çevrimiçi müzik platformu Spotify, kendisi için yeni sayılabilecek bir pazara daha girmeye hazırlanıyor. İsimsiz kaynaklar tarafından The Financial Times‘a verilen bilgiye göre, şirket otomobiller için sesle kontrol edilebilen bir müzik çalar geliştiriyor. Spotify’ın daha önce bazı kullanıcılarını uygulama içinde gösterilen bildirimlerle bu üründen haberdar ettiğine dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. The Financial Times’ın haberi, bu cihazın varlığını doğrulamış oluyor.

Habere göre, Spotify otomobiller için geliştirdiği müzik çaları 100 dolar civarında bir fiyat karşılığında satacak. Çevrimiçi müzik platformu, yeni cihazıyla birlikte otomobillerdeki medya ve eğlence sistemleri pazarından pay kapmak için teknoloji dünyasının devleri Apple, Google ve Amazon’la da rekabete girmiş olacak.

Spotify’ın ilk cihazı, şirkete otomobillere Apple CarPlay veya Google Android Auto gibi platformlara ihtiyaç duymadan doğrudan müzik götürme imkanını veriyor. Çevrimiçi müzik servisi, piyasadaki yeni otomobillerin çoğunda bulunan bu iki platformu da uzun süredir destekliyor. Otomobillerin ses sistemine Bluetooth aracılığıyla bağlanacak olan müzik çalar, favori çalma listelerine hızlı erişim sağlayacak şekilde ayarlanabilecek butonlar barındıracak. Buna ek olarak, sesli komutlarla da cihazı yönetmek mümkün olacak. Depolama alanı kapasitesi ve LTE hücresel bağlantı desteğinin varlığı gibi konular ise belirsizliğini koruyor.

Spotify’ın otomobillere özel bir müzik çalar çıkarması ilk başta kulağa pek mantıklı gelmese de, belli açılardan bakıldığında biraz daha anlamlı bir hamleye dönüşüyor. Öncelikle sadece Spotify’a yönelik bir cihazın telefonda uygulama içinde dolaşmaktan daha kolay ve güvenli bir deneyim sağlayacağı söylenebilir. Tüm otomobillerin CarPlay veya Android Auto desteğinin olmaması da bu cihazın gerekli olduğunu düşündürebilecek faktörler arasında yer alıyor. Yine de, Spotify’ın özel otomobil müzik çalarını satmak için insanları ikna etmesinin kolay olmadığını belirtmek gerekiyor.

Spotify otomobillerdeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve özelleştirmek için çalışmalarını hâlihazırda sürdürüyor. Bu çalışmaların meyvelerinden biri olan özel “Otomobil Görünümü“, hafta içinde kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER