Eğlence

Spotify Otomobil Görünümü ile sürücülerin işini kolaylaştırıyor

spotify podcast otomobil gorunumu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify Otomobil Görünümü adını verdiği yeni bir modu kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Söz konusu mod, adından da anlaşılabileceği üzere, sürücülerin direksiyon başındayken müziği daha rahat bir şekilde kontrol etmelerini sağlıyor. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre; söz konusu mod, uygulama bir Bluetooth bağlantısını tespit ettiği anda otomatik olarak aktif hâle geliyor.

Otomobil Görünümü’nde şarkı bilgileri, şarkı kontrolleri ve “Karıştır” ikonu gibi sık kullanılan diğer butonların boyutları büyütülüyor. Bu görünüm aktif hâldeyken albüm veya teklilerin kapakları gösterilmiyor.

Spotify otomobillerde kullanımı kolaylaştırmaya yönelik testlerine bir süredir devam ediyordu. Şirket, 2017’nin temmuz ayında otomobil modunun ilk versiyonlarından birini test etmeye başlamıştı. Bu versiyonda sesli kontrol için büyük bir mikrofon ikonu yer alırken, kontrol ikonları da büyütülmüştü. Otomobil Görünümü modunda ise bu tarz ikonlar bulunmuyor.

Spotify Otomobil Görünümü modunun geçici olarak veya tamamen devredışı bırakılmasına izin veriyor. Telefonlarını AUX kablosuyla otomobillerine bağlayan veya Bluetooth üzerinden moda otomatik olarak geçiş yapamayan kullanıcılara da manuel aktivasyon imkanı sunuyor. Spotify Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunsa da, otomobilleri bu sistemleri desteklemeyen çok sayıda Spotify kullanıcısının olduğunu belirtmek gerekiyor. Otomobil Görünümü ilk olarak Android’de kullanıcılarla buluşuyor.

İLGİLİ HABERLER