Teknoloji

Sphero’dan eğitim sektöründe büyümek için yeni hamle

sphero littlebits

Geliştirdiği teknolojik oyuncaklarla tanınan Sphero, önümüzdeki dönemde çalışmalarını STEAM (Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) eğitimi alanına yoğunlaştırmayı planlıyor. Şirket, bu hedefe ulaşmak için kendisine yardımcı olabilecek bir girişim olan LittleBits‘i bünyesine kattı. Sphero, LittleBits ile çocukların elektronikle tanışmasına yardımcı olacak.

Sphero son dönemde eğitim amaçlı kodlama robotları geliştirmeye odaklanmıştı. LittleBits’in de katılımıyla birlikte şirketin STEAM ve kodlama robotlarını daha fazla dersliğe ulaştırabilmesi hedefleniyor. Evler ve eğitim programları da Sphero’nun hedef noktaları arasında bulunuyor.

Sphero ve LittleBits’in şimdiye kadar sattığı robot ve elektronik cihazların toplam değerinin 500 milyon dolardan fazla olduğu belirtiliyor. İki şirketin dünya genelinde ulaştığı toplam öğrenci sayısı ise 6 milyonun üstünde. Bu satın almayla birlikte Sphero’nun portföyündeki robotik, elektronik, yazılım ve Nesnelerin İnterneti patentlerinin sayısı 140’ı geçti.

Sphero LittleBits öncesinde de başka sektörlere açılmıştı

Sphero, LittleBits öncesinde de başka sektörlere yönelik açılımlar gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz yıl Specdrums’ı alan şirket, Specdrums’ın müzik odaklı giyilebilir yüzüğünün geliştirilmiş bir versiyonunu hazırlamıştı. Bir süre önce 45 çalışanıyla yollarını ayıran şirket, eğitim ürünleri üzerine odaklanmayı seçmişti. Sphero’nun sıradaki hedefi uluslararası büyümesini hızlandırmak gibi görünüyor. Bu konuda Sphero’nun karşısında iRobot gibi güçlü rakiplerin bulunduğunu da unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER