Teknoloji

Sphero Specdrums ile renkleri müziğe dönüştürüyor

Sphero merkezi ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan Specdrums isimli şirketi geçtiğimiz haziran ayında satın almıştı. Bu işlemin ilk somut sonucu CES 2019‘da ortaya çıktı. Sphero, Specdrums’un daha önce piyasaya çıkarttığı ürünü kendi markasıyla bir kez daha piyasaya süreceğini açıkladı.

Specdrums’ta kullanıcılar parmaklarına taktıkları yüzüklerle bir duvardaki, masadaki ya da resimdeki renklere dokunduklarında mobil uygulama üzerinde müzikal bir nota duyuyor. Specdrums ile kullanıcıların parmaklarıyla diledikleri her yerde müzik yapabilmeleri amaçlanıyor.

Specdrums’ın yüzüğünde bulunan ışık sensörü, renkleri saptıyor. İvme ölçer ise kullanıcının bir şeye dokunup dokunmadığını algılıyor. Yüzüğün içinde de aydınlanan LED halkalar bulunuyor. Bluetooth üzerinden telefonla eşleşen yüzük, micro USB girişi üzerinden şarj ediliyor. Bugün itibarıyla ön siparişe çıkan Specdrums’ın sevkiyatı 15 Ocak’ta başlayacak. Tek yüzük için 64.99 dolar ödemek gerekirken, 99.99 dolar ödeyenler iki yüzüğe sahip olabilecek.

Specdrums’ta gerçek dünyadaki nesnelerde müzik çıkarmak mümkün olsa da, biraz daha derli toplu bir deneyim yaşamak isteyenlere yüzükle birlikte Play Pad adını taşıyan bir aksesuar daha sunuluyor. Play Pad bir klavye gibi görünse de, üstünde tuş yerine renk taşıyor. Bluetooth desteği bulunduğu için Specdrums Bluetooth MIDI destekli Ableton Live ve GarageBand gibi müzik yazılımlarına bağlanabiliyor.

Buna ek olarak Specdrums’ın Mix adını taşıyan eşlik uygulaması da notalardan döngüler oluşturmayı ve farklı ses ya da enstrümanlarla kayıt yapmayı sağlıyor. Sphero Specdrums ile ürün portföyünü yenileme ve farklılaştırma konusunda önemli bir adım atmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER