Ulaşım

Lamborghini’den yeni hibrit otomobil sinyali

lamborghini terzo millennio

Lamborghini, MIT ile birlikte geliştirdiği Terzo Millennio konseptini 2017’nin sonlarında gözler önüne çıkarmıştı. Otomobilin üretime hazır versiyonunun nasıl görüneceği, uzun süredir merak ediliyordu. Bu merak, yakında son bulabilir.

Lamborghini’nin Instagram sayfasında paylaşılan bir fotoğraf, Terzo Millennio hakkında bazı ipuçları veriyor. Otomobilin önünü gösteren fotoğrafta göze ilk olarak Lamborghini logosu göze çarpıyor. 2017’deki konseptte görülen Y harfi şeklindeki LED farlar da ayrıca dikkat çekiyor.

Kendi kendini onarabilen fiber karbon kaplama, lastiklere yerleştirilen elektrikli motorlar ve süperkapasitör enerji depolama gibi özellikler henüz tam anlamıyla hazır değil gibi görünüyor. Ancak Lamborghini’nin 2017’deki duyurudan sonra pek boş durmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Lamborghini Terzo Millennio dışında hibrit araçlar da hazırlıyor

Lamborghini Terzo Millennio dışında hibrit araçlar da hazırlıyor. Aventador ve Huracan modellerinin de hibrit aksamlarla güncellenmesi planlanıyor. Bunlara ek olarak, Asterion isimli diğer konsept de Lamborghini’nin gelecek planları konusunda bazı ipuçları veriyor. Hibrit otomobile dair detaylı bilgilerin 12 Eylül’de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda paylaşılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER