Teknoloji

SpaceX yeni özel uzay yolculuğunun detaylarını açıkladı

SpaceX Crew Dragon Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandı nasa

SpaceX, 2021 sona ermeden dört sivili Crew Dragon uzay aracıyla uzaya götürecek. Şirket, söz konusu göreve “Inspiration4” adını verdi. Dünyanın tamamen sivillerden oluşan ilk uzay yolculuğu ekibi, yılın son çeyreğinde ABD’deki Kennedy Uzay Merkezi’nde yolculuğa başlayacak.

Dört kişilik ekibin liderliğini Shift4 Payments kurucusu ve CEO’su Jared Isaacman üstlenecek. Görevin hedeflerinden birisi de St. Jude Çocuk Hastalıkları Araştırma Hastanesi’ne bağış toplamak olacak. Bunun için uzay aracındaki kalan üç koltuktan biri bağış karşılığında sahibini bulacak. Yani hastaneye bağış yapan bir kişi uzay yolculuğuna katılabilecek.

Üçüncü koltuk içinse bir Shift4 mağazası oluşturmak ve bu mağazanın hikayesini sosyal medyada paylaşmak gerekiyor. Dördüncü koltukta ise St. Jude Hastanesi’ni temsilen biri oturacak. Uzay yolcuları Dünya’nın etrafında dolaştıktan sonra Florida’ya geri dönecek.

Uzay yolculuğuna katılacak olanlar öncelikle bir eğitimden geçecek. Bu eğitimde sıfır yerçekiminde hareket ve uzay aracındaki donanımın kullanımı gibi konularda bilgi verilecek. Uzay elbisesinin kullanımı ve acil durumda yapılması gerekenler de uzay yolcularına anlatılacak.

Inspiration4, SpaceX tarafından Crew Dragon ile planlanan ikinci özel uzay yolculuğu oldu. Ancak Inspiration4, planlanan ilk yolculuktan önce gerçekleşecek. Şirket önümüzdeki yılın başlarında 55 milyon dolar ödeyen dört kişiyi 10 günlük bir Uluslararası Uzay İstasyonu yolculuğuna çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER