Teknoloji

SpaceX Super Heavy roketini fırlatma kulesini kullanarak indirecek

spacex super heavy

SpaceX yeni nesil fırlatma roketlerini yeniden yere indirmek için ayaklara ihtiyaç duymayabilir. SpaceX CEO’su Elon Musk, şirketin yeni Super Heavy roketini fırlatma kulesi koluyla yakalayıp indirmeye çalışacağını açıkladı.

Daha önce iniş kontrol etmek için kullanılan ızgara kanatçıkları, yükü sırtlamak için kullanılacak. TechCrunch sitesinin haberine göre, kanatçıklar sayesinde roket yere ulaşmadan önce fırlatma kulesine bağlanacak.

Bu süreçte roketin iniş pozisyonunun çok dikkatli şekilde ayarlanması gerekiyor. Super Heavy’nin test uçuşlarının birkaç aydan önce başlamayacağını da belirtmekte fayda var. Eğer söz konusu yöntem başarılı olursa, SpaceX’in roketlerine hantal ayaklar ekleme zorunluluğu ortadan kalkacak. Hassas bir manevra sistemi ise SpaceX’in roketlerini yeniden kullanma süresini ciddi anlamda kısaltmasını sağlayabilir.

SpaceX Super Heavy roketiyle yapacağı bu denemede başarılı olduğu takdirde gelecek hedefleri için önemli bir adım atmış olacak. Elon Musk, Falcon serisindekinden daha kullanışlı bir yeniden kullanım sistemi istediklerini daha önce açıklamıştı. Yeniden kullanım süresinin kısaltılması, SpaceX’in Ay ve Mars yolculuğu hedefleri açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER