Teknoloji

SpaceX Starship ile test uçuşlarına nisan ayında başlayabilir

spacex starship

SpaceX Starship için test uçuşlarına öngörülenden daha erken başlayabilir. SpaceX’in CEO’su Elon Musk, ilk test uçuşunun ardından Starship için bir teknik sunum gerçekleştirmeyi planlıyor. Eksantrik milyarder, test uçuşunu nisan ayı sona ermeden yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Starship’in test uçuşunda kullanılacak versiyonu ile nihai versiyonu arasında fark bulunacak. SpaceX daha önce Falcon 9 için uyguladığı Grashopper isimli test programında da benzer bir yaklaşımı tercih etmişti. Test uçuşunda kullanılacak aracın genişliğinin nihai versiyonunkiyle aynı olacağı, yüksekliğinin ise daha kısa olacağı Elon Musk tarafından doğrulandı.

Ancak bu konuda kesin bir karara varılmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak SpaceX’in aracı tamamlama süresi konusundaki iyimser tavrı da dikkat çekiyor. Musk ve SpaceX COO’su Gwynne Shotwell, daha önce 2019’da kısa mesafeli uçuşlar için 2019’un sonlarını işaret etmişti. SpaceX’in Teksas’taki kalkış rampasına parça sevkiyatının yapılması, bu hedefin erişilebilir olduğunu gösteriyor. Yine de, kesin konuşmak için ilk test uçuşunu beklemek gerekiyor.

SpaceX Starship uzay aracını 2020 itibarıyla yörüngeye çıkarmayı hedefliyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için şirketin şansının da yaver gitmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER