Teknoloji

SpaceX bir Falcon 9 roketini yedinci kez uzaya gönderdi

spacex falcon 9

SpaceX, bu hafta içinde yeni Starlink uydularını yörüngeye gönderdi. Şirket, bu operasyonda uzay tecrübesi oldukça fazla bir roketi kullandı. SpaceX tarafından Starlink uydularını yörüngeye çıkarmak için kullanılan Falcon 9 roketi yedinci defa uzaya gitti ve geri döndü.

SpaceX’in Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’nde bulunan fırlatma sahasından havalanan Falcon 9 roketi, 60 Starlink uydusunu yörüngeye bıraktı. Uzaya kısa bir yolculuk yapan roketin ana motorunu ve yakıtının büyük kısmını taşıyan ilk kademesi yeryüzüne geri döndü. Roket, Atlas Okyanusu’na kurulan rampaya dikey olarak indirildi.

Bu Falcon 9 roketi daha önce iki farklı görevde iki iletişim uydusunu uzaya götürmüş ve dört defa da Starlink görevlerinde kullanılmıştı. SpaceX bu roketin burun kısmından da daha önce farklı görevlerde yararlanmıştı.

SpaceX bu görevle birlikte 100. defa bir Falcon 9 roketini uzaya fırlatmış oldu. 2020’deki 23. Falcon 9 görevi gerçekleştirilirken, ilk günden bu yana dikey olarak indirilebilen Falcon 9 sayısı 67’ye ulaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER