Teknoloji

SpaceX Crew Dragon ile ISS’e giden astronotların dönüş tarihi belli oldu

SpaceX Crew Dragon Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandı nasa

SpaceX tarafından üretilen Crew Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) giden NASA astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley, iki ayın ardından Dünya’ya geri dönmeye hazırlanıyor. CNBC’nin haberine göre; NASA, Crew Dragon’u 2 Ağustos’ta Atlas Okyanusu’na indirmeyi planlıyor.

Böylelikle Demo-2 görevi tamamlanmış olacak. SpaceX’in ilk insanlı yolculuğu olan Demo-2, NASA astronotlarının 2011’den bu yana ABD topraklarından çıktığı ilk görev olması nedeniyle de özel bir öneme sahipti.

Behnken ve Hurley, 2 Ağustos’ta Türkiye saatiyle 03:00’da Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılacak. Ancak ayrılık saatinin Dünya’daki hava koşullarına bağlı olarak değişebileceği belirtiliyor. İkili Dünya’dan 30 Mayıs’ta ayrılmıştı.

Demo-2, SpaceX’in Crew Dragon’un Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot taşıması ve istasyondan astronot getirmesi için geçmesi gereken son test niteliğinde. İnişin ve geri kazanım sürecinin planlandığı gibi gitmesi durumunda Crew Dragon, Uluslararası Uzay İstasyonu’na düzenli seferlere başlayacak. Bu seferlerin ilkinde NASA’nın yanı sıra Japonya’nın uzay ajansı JAXA’nın astronotlarının da istasyona götürülmesi planlanıyor.

SpaceX, Crew Dragon ile 2021’in sonları veya 2022’nin başlarında uzay turizmini de başlatmaya hazırlanıyor. Demo-2’nin başarısının en azından bu yolculuğun gerçekleşmesine yönelik güçlü bir adım olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER