Teknoloji

SpaceX Crew Dragon Uluslararası Uzay İstasyonu’na bağlandı

SpaceX Crew Dragon Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandı nasa

SpaceX, tarihi Crew Dragon yolculuğunda önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. Astronotlar Bob Behnken ve Doug Hurley, Crew Dragon’u Cape Canaveral üssünden havalanmalarından yaklaşık 19 saat sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na yanaştırdı.

Büyük ölçüde otomatik olarak yürüyen yanaştırma süreci sırasında kayda değer herhangi bir olay yaşanmadı. Bir noktada manuel operasyonu deneyen mürettebat, bunun da simülatör operasyonundan farklı olmadığını belirtti.

Behnken ve Hurley’in dönüş yolculuğu içinse biraz beklemek gerekiyor. İki astronot yeniden Dünya’ya dönmeden önce birkaç hafta Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacak. Ancak bu dönüşün de belli bir süre içinde gerçekleşmesi gerekiyor.

SpaceX Crew Dragon üzerindeki solar kurulumu uzayda toplam 119 gün geçirmeye uyumlu. Dolayısıyla kapsülün sonbahar içinde dönmüş olması gerekiyor. Nihai dönüş tarihi konusunda karar ise astronotlar tarafından verilecek. İlk defa içinde mürettebatın da bulunduğu bir özel uzay aracının istasyona yanaşması, uzayı daha ulaşılabilir kılma hedefi adına büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER