Teknoloji

SpaceX Ay’ın etrafında gezdireceği ilk yolcusunu buldu

spacex

SpaceX uzaya çok sayıda roket göndermeyi ve bunların büyük kısmını yeniden kullanılabilecek şekilde yeryüzüne indirmeyi başarmıştı. Ancak şirket uzaya insan gönderme hedefini henüz gerçeğe dönüştürebilmiş değil.

Bu hedef doğrultusundaki hazırlıklarını sürdüren şirket, Twitter hesabından bir açıklama yaparak Ay‘ın etrafında gezdireceği ilk uzay turistiyle anlaşma imzaladığını açıkladı. Bu seyahatte SpaceX’in “BFR” olarak anılan aracı kullanılacak.

Şirket BFR ile ilgili ilk bilgileri geçtiğimiz yıl paylaşmıştı. O dönemde yapılan açıklamada, aracın 100 kadar kişiyi taşıyabileceği ve Ay’ın yörüngesinde gezdirebileceğini belirtmişti.

SpaceX‘in uzaya götüreceği ilk yolcusunun kimliği şu an için açıklanmadı. Şirketin konuyla ilgili detaylı bilgileri önümüzdeki pazartesi günü itibarıyla paylaşacağı ifade edildi.

SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla ilk yolcu konusunda önemli bir ipucu verdi. Twitter üzerinden kendisine yöneltilen “Elon ilk yolcu sensin, değil mi?” şeklindeki soruya Japonya bayrağı emojisiyle yanıt verdi. Musk, başka bir tweette ise SpaceX’in duyuru tweetinde görülen BFR taslağının yeni olduğu bilgisini verdi.

SpaceX ilk BFR seferinde iki yolcuyu uzayda gezdirmeyi planlıyor. Dolayısıyla gizemli yolcunun yanı sıra yüksek bir depozito ödeyen bir kişinin daha uzaya gitmesi bekleniyor. Söz konusu yolculuğun gerçekleşmesi içinse 2019’un ikinci yarısı işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER