Teknoloji

Sony yeni çift kamera sistemine ait ilk bilgileri MWC 2018’de verdi

sony yeni cift kamera sistemi
Görsel: Pocket-lint

Sony, 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında düzenlediği etkinlikte yeni akıllı telefonları Xperia XZ2 ve XZ2 Compact ile Xperia Ear Duo adını verdiği kulaklığını duyurdu. Ancak Japon teknoloji devinin duyuruları bunlarla sınırlı kalmadı. Sony yeni çift kamera sistemi hakkındaki ilk bilgileri de MWC 2018 etkinliğinde paylaştı.

Sony’nin bugün tanıttığı yeni akıllı telefonlarında çift kamera sistemi bulunmasa da, bu durum şirketin konuya ilişkin çalışmalarının olmadığı anlamına gelmiyor. Çift kamera konusunda deneysel çalışmalar yürüten Sony, iki kamera ve yeni bir görüntü işlemcisinden oluşan kurulumuyla düşük ışıklı ortamlarda yüksek kaliteli ses ve görüntü kaydı vadediyor.

Sony’nin yeni kamera sistemi, düşük ışıkta kaliteli fotoğraflar çekebilmek içn bugüne kadar geliştirilen çözümlerin birleşimi olarak değerlendirilebilir. Ancak şirketin yeni görüntü işlemcisinin de varlığı sayesinde sistem, mevcut çözümlerden daha farklı bir yapıya bürünüyor. Kullanıcı deklanşöre bastığında çift kameralı kurulum eş zamanlı olarak çalışmaya başlıyor. Böylelikle alınan ışık miktarı maksimum seviyeye çıkıyor. Diğer tarafta ise yeni Sony Fusion görüntü işlemcisi elde edilen veriyi işliyor. Böylelikle video için 12800, fotoğraf içinse 51200’e kadar çıkan ISO değerlerine ulaşmak mümkün oluyor.

Sony yeni çift kamera sistemi için henüz bir çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak MWC 2018’de yapılan duyuru, şirketin yeni sistemi 2018 bitmeden bir telefona yerleştirebileceğini düşündürüyor. Bu tahminin doğruluğunu görmek içinse IFA 2018’e kadar sabretmek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER