Teknoloji

Sony Xperia Ear Duo ile Apple AirPods’a alternatif sunuyor

sony xperia ear duoSony Xperia Ear Duo adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında düzenlediği etkinlikte tanıttı. Son iki yıldır konsept formatında olan kulaklık, yurt dışında Amazon aracılığıyla ön siparişe çıktı.

Xperia Ear Duo, temel olarak Sony’nin sevilen gürültü önleme özellikli kulaklıklarının karşı kutbunda bulunuyor. “Çift dinleme” deneyimini yaşatmayı planlayan Ear Duo, müzik ve çevre sesini bir arada sunmayı amaçlıyor. Ear Duo, kullanıcılarına takvim ve haber başlıkları gibi konularda sesli bildirimler de aktaracak. Google Asistan ve Siri’yi yerleşik olarak destekleyen Xperia Ear Duo, hem Android hem de iOS cihazlara uygun bir aksesuar niteliğini taşıyor.

Sony’den yapılan açıklamada, Xperia Ear Duo’nun dinleme deneyimi şu sözlerle tanımlanıyor: “Sony’nin şirket içi kuluçka programı Future Lab bünyesinde geliştirilen Uzaysal Akustik İletken teknolojisi, sürücü tarafından kulağın arkasında oluşturulan sesi, doğrudan kulağa aktarıyor. Özel tasarlanan halka şeklindeki destekleyici sayesinde müzik ve çevre sesi pürüzsüz biçimde birleştiriliyor.

Sony Xperia Ear Duo, kafa hareketleriyle kontrolün yanı sıra dokunmatik kontrolleri de destekliyor. Kullanıcılar başlarını sola veya sağa döndürerek çalan şarkıları değiştirebiliyor. Dört saat pil ömrüne sahip kulaklıklar, şarj yeteneğine de sahip taşıma kılıfıyla üç saat daha ekstra pil ömrüne kavuşuyor. Altın sarısı ve siyah renk seçenekleri bulunan kulaklık, mayıs ayının sonunda satışa sunulacak. Sony Xperia Ear Duo için 280 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER