Teknoloji

Sony Xperia 2 IFA 2019’da bekleniyor

sony xperia 1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Xperia 1 yurt dışında birçok ülkeye yayılıyor, ancak Türkiye bu ülkelerin dışında kalıyor. Gelecek hafta IFA 2019’da bu telefonun takipçisi olacak yeni bir amiral gemisinin, Xperia 2’nin geleceği söyleniyor.

Sony’nin 5 Eylül Perşembe günü Türkiye saatiyle öğleden sonra 2’de gerçekleştireceği IFA etkinliğinde yeni amiral gemisi Xperia 2’nin tanıtılacağı öne sürülüyor. Bu akıllı telefonu, sızan fotoğrafları sayesinde ilk kez görme fırsatına da erişiyoruz.

Xperia 1 ve onunla birlikte tanıtılan daha ucuz fiyatlı Sony Xperia 10 modelleri 21:9 görüntü oranlı ekran barındıran ilk Sony akıllı telefonları olmuştu. Sinema filmleriyle uyumlu görüntü oranlı bu ekran nedeniyle akıllı telefonlar ince ve uzun yapıda olmuştu. Bu ekran, özellikle filmleri izlemek için çok elverişli ortam sunuyor.

Sızan fotoğraflarda gördüğümüz cihaz da aynı tezgahtan çıkmışa benziyor. Ne var ki, arka kamera sistemi telefonun sol kenarına kaydırılmış. Sızan fotoğraflarda dikkat çeken tüm ayrıntılar; ahize hoparlörünün konumu, tuşların sıralaması ve sağ kenarda yer alan parmak izi sensörü de dahil olmak üzere; Xperia 1’dekiyle aynı görünüyor.

sony xperia 2

Sony Xperia 2’nin içinde neler olacak?

Sony telefon serisinde değişiklikler yapmaktaki yavaşlığıyla bilinir. Eğer bu sızıntılar doğruysa, bu gelenek devam edecek gibi görünüyor. Bu yeni cihazın içinde ne gibi değişikliklerin olacağını ise şu an için söylemek oldukça zor. Xperia 1’de Snapdragon 855 işlemci bulunuyor. Sony’nin, oyun odaklı Black Shark 2 Pro ve Asus ROG Phone II‘nin yolundan gidip daha yeni olan Snapdragon 855 Plus işlemciyi yerleştirmesini beklememek gerekiyor.

Ne var ki, Sony bu yeni telefona OnePlus 7 Pro ve Razer Phone 2‘deki gibi daha yüksek yenileme hızına sahip bir ekran ekleyebilir.

Sony Xperia 2’nin IFA 2019’da tanıtılıp tanıtılmayacağını kısa bir süre sonra göreceğiz. Detaylar için Teknoblog’da kalın.

İLGİLİ HABERLER