Teknoloji

Sony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus Ön İnceleme – Video

sony xperia 10 xperia 10 plus

Sony MWC 2019’da üç farklı Android telefon tanıttı. Bunlardan ikisi, şirketin “süper orta segment” olarak nitelendirdiği akıllı telefonlar Xperia 10 ve Xperia 10 Plus oldu. Her ne kadar bu iki yeni telefonun Türkiye’ye gelmesini beklemesek de, dikkat çekmeden geçemezdik.

Xperia 10 ve 10 Plus, daha üst segmentteki kuzenleri Xperia 1 ile aynı görüntü oranına sahip ekranlarla geliyor. 21:9 görüntü oranıyla sinema tadında bir görsel deneyim vadeden bu telefonlar, ince ve uzun tasarımları sayesinde rahat tutuş sağlıyor. Özellikle 6 inç ekranlı Xperia 10’un rahatlıkla kavranıp kullanılabildiğini söylemeliyiz. 6.5 inç ekranlı Xperia 10 Plus için de durum fena sayılmaz.

Telefonların Full HD+ çözünürlüklü ekranları yeterli keskinlik sunuyor. Ekranların renkleri çok canlı sayılmaz, ancak parlaklık iyi. Bu telefonlar özellikle film izlerken epey keyif verecektir. Öte yandan ince ve uzun ekran, iki uygulamayı aynı anda açmak için daha verimli alan sunuyor. Sony de bu özelliğin altını çiziyor.

Kamera özellikleri ortalamalarda geziniyor. Her ikisinde de iki arka kamera var. Xperia 10’da 13 ve 5 megapiksel, Xperia 10 Plus’ta ise 12 megapiksel ve 8 megapiksel kameralar var. Xperia 10 Plus optik zum da yapabiliyor. İşlemciler de Snapdragon 636 ile 10 Plus, Snapdragon 630 işlemcili 10 modeline göre üstün geliyor. Xperia 10 Plus, her iki model arasında hem ekranı hem de teknik özellikleriyle daha üstün geliyor.

Her iki telefonda da Android 9 Pie var. Bunun üstünde de Sony’nin ufak tefek yazılımsal dokunuşları mevcut durumda.

Sony Xperia 10 ve 10 Plus, her ne kadar 21:9 ile yenilikçi bir fikir sunuyor gibi görünse de, telefonların suya dayanıklı olmayan tasarımları eskinin Xperia telefonlarından miras kalmış gibi bir havaya sahip. Sanki birkaç yıl öncesinin Xperia X’i çekilip uzatılmış gibi duruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER