Manşetler

Sony Xperia 1 Ön İnceleme – Video

sony xperia 1 .1 akilli telefon

Sony Xperia 1, MWC 2019’un en fazla dikkat çeken ürünlerinden bir tanesi oldu. Aslına bakarsanız, tasarım veya diğer özellikler bakımından çok bir çekiciliği yok. Ancak 6.5 inç, 21:9 görüntü oranlı 4K ekran barındırınca işler değişiyor. 3840 x 1644 piksel çözünürlüklü ekran sunan Sony Xperia 1, kullanıcılara sinema filmlerini mobil ortamda, ekranın tamamını kullanacak şekilde izleme imkanı sunuyor.

Xperia 1’in ekranı Sony’nin Triluminos Display, X-Reality Engine gibi birçok özelliğini barındırıyor. DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsayan ekran HDR desteği de sunuyor. Alandaki Xperia 1’lerden gördüğümüz kadarıyla ekran epey canlı ve parlak görünüyor. Bir standda gösterilen film de, ekrana tamamen oturmuş yapısıyla Xperia 1’in film izlerken keyif vereceğini gösteriyor. Dolby Atmos destekli kulaklığın ses çıkış seviyesi bizi tatmin edecek seviyenin biraz altında kalsa da, Atmos’un efektleri ve bas etkisini daha da güçlendirdiği açıkça anlaşılıyor.

Sony’nin MWC 2019 standında Xperia 1’i Xperia 10 ve Xperia 10 Plus gibi deneyimlemeye izin verilmiyor. Sadece belirli masalara yerleştirilmiş Xperia 1’lerle bu telefonun görüntü, çoklu görev işlevleri, Dolby Atmos kulaklık desteği gibi alanlarda neler sunduğu gösteriliyor. Anlaşılan o ki, Snapdragon 855 işlemcili telefon henüz kullanıma hazır değil, son hâlini almadı. İlkbaharın sonlarına doğru planlanan çıkış tarihi geldiğinde her şey hazır olacaktır. O zamana kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER