Teknoloji

Asus ROG Phone II’den hızlı başlangıç

asus rog phone ii

Asus ROG Phone II, kısa bir süre önce gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefon, gelişmiş teknik özellikleriyle, en azından Çin’de, pek çok kişiyi etkilemeyi başarmışa benziyor. Çin’de JD.com üzerinde telefon için gerçekleştirilen flaş satış için 2.5 milyon kişinin rezervasyon yaptırmış olması, ROG Phone II’nin nasıl bir heyecan uyandırdığını gösteriyor.

Rezervasyonun ön satış anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor. Kullanıcıların JD.com’da gerçekleştirilen flaş satışta bir ROG Phone II almasının yolu rezervasyon yaptırmaktan geçiyor.

ROG Phone II için gerçekleştirilen ilk flaş satışta stoklar son derece kısa bir süre içinde tükendi. JD.com üzerinden gerçekleştirilen etkinlikte 73 saniye içinde 100 bin adet ROG Phone II satıldı. Asus telefon alamayanlardan özür dilerken, ağustos ayında gerçekleştirilecek diğer flaş satışlar için daha fazla stok sağlama sözü verdi.

Asus ROG Phone II Çin’de uygun fiyatlarla satılıyor

Teknik özellikleri son derece güçlü olan ROG Phone II, üst sınıf oyun deneyimini merkeze alan bir tasarıma sahip. Akıllı telefonun Çin’deki satış fiyatının da görece uygun olduğunu belirtmekte fayda var. Telefonun Tencent için hazırlanan özel versiyonu, 3499 yuan (2822 TL) karşılığında satılıyor. Bu versiyonda 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanına sahip klasik versiyonun fiyat etiketinde ise 5999 yuan (4838 TL) yazıyor.

Asus ROG Phone II, 6.59 inç büyüklüğünde 120 Hz AMOLED ekrana sahip. 240 Hz dokunma hassasiyeti ve HDR10 desteği de bulunan bu ekran 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Qualcomm Snapdragon 855+ yonga set taşıyan telefonun arkasında 48 ve 13 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 24 megapiksellik kamera yer alıyor. Enerjisini 6000 mAh kapasiteli pilinden alan telefon, kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER