Manşetler

OnePlus 7 Pro sonunda resmiyet kazandı: 6.7 inç çentiksiz ekran, açılır selfie kamera

oneplus 7 pro

OnePlus‘ın en yeni amiral gemisi OnePlus 7 Pro, uzun süredir devam eden sızıntıların sonunda resmen gözler önüne çıktı. Selefi OnePlus 6T‘den oldukça farklı görünen telefonda göze ilk olarak çentiğin olmayışı çarpıyor. 6.67 inç büyüklüğündeki çentiksiz ekranın daha önceki telefonlarındaki ekranlara kıyasla daha iyi olduğunu söyleyen OnePlus, telefonun ön kamerasını da cihazın içine gizlemiş. 16 megapiksellik bir kamera taşıyan açılır selfie mekanizmasına sahip OnePlus 7 Pro’nun arkasında ise üç lensli bir kamera modülü bulunuyor.

OnePlus 7 Pro’nun teknik bileşen kadrosu, daha önce sızıntıların da gösterdiği gibi, oldukça güçlü. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 işlemci bulunuyor. Dahili depolama alanı seçenekleri 256 GB’ye, bellek seçenekleri ise 12 GB’ye kadar uzanıyor. Akıllı telefonun arkasındaki kamera modülünde ise 48, 16 ve 8 megapiksel çözünürlüklü üç lens bulunuyor. OnePlus 7 Pro’ya enerjisini veren 4000 mAh kapasiteli pil ise OnePlus’ın Warp Charge 30 teknolojisi sayesinde 20 dakika içinde yüzde50 doluluk oranına ulaşabiliyor.

oneplus 7 proOnePlus, yeni amiral gemisinin AMOLED ekranının üstüne ayrıca vurgu yapıyor. Ekran çentik taşımamasına ek olarak, 516 ppi piksel yoğunluğu ve 90 Hz yenileme oranıyla da dikkat çekiyor. HDR10/10+ desteği de OnePlus 7 Pro’nun ekranını piyasadaki en yetenekli akıllı telefon ekranları arasına sokuyor.

OnePlus, OnePlus 7 Pro’nun açılır ön kamera mekanizmasının sağlamlığına duyduğu güveni ise 12 saat uzunluğunda bir videoyla gösteriyor.

Dolby imzalı çift hoparlöre sahip olan telefonda gelişmiş dokunsal geri bildirim özelliği de mevcut. Likit soğutma sistemi de OnePlus’ın varlığına ayrıca vurgu yaptığı özellikler arasında bulunuyor.

oneplus 7 proOnePlus 7 Pro’nun oldukça “temiz” bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. Ön panelinin neredeyse tamamı ekranla kaplı olan telefonda sadece alt kısımda küçük bir çerçeve görülüyor. Arkaya geçildiğinde ise her şey dikey bir hatta sıralanıyor. Üç lensli arka kamera, flaş, OnePlus logosu ve OnePlus yazısı aynı hat üzerinde yer alıyor. Telefonun köşelerinin hem önden hem de arkadan bakınca kavisli görünmesi ise cihaza zarif bir hava kazandırıyor.

OnePlus 7 Pro, yurt dışında 17 Mayıs itibarıyla satışa sunulacak. Cihaz, Ayna Grisi ve Nebula Mavisi renk seçenekleriyle potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkacak. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz versiyonun ABD’deki fiyat etiketinde 669 dolar yazacak. Ancak bu versiyonda kullanıcılara sadece gri renk seçeneği sunulacak. 699 dolar ödeyenler 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına ve iki renk arasında seçim yapma imkanına sahip olacak. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı isteyenler ise 749 dolar ödeyerek mavi renkli bir OnePlus 7 Pro satın alabilecek.

oneplus bullet wireless 2OnePlus 7 Pro ile birlikte OnePlus’ın yeni kablosuz kulaklığı Bullet Wireless 2 da tanıtıldı. Gelişmiş ses vadeden kulaklık, Warp Charge hızlı şarj teknolojisini de destekliyor. aptX HD standardıyla yüksek kaliteli ses de sunacak olan Bullet Wireless 2, 99 dolar karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER