Manşetler

Razer Phone 2 ilk telefonun eksikliklerini kapatarak geldi

razer phone 2

Razer yeni akıllı telefonu Razer Phone 2’nin tanıtımını ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlediği bir etkinlikle gerçekleştirdi. Razer Phone 2 görünürde ilk Razer Phone modeline oldukça benziyor.

Aslına bakarsanız, Razer Phone 2’yi geliştirirken şirketin elinde oldukça kullanışlı bir tarif de bulunuyordu. Oyun için en iyi 120 Hz ekran, en yeni mobil işlemci, Dolby Atmos ses desteği gibi üstün bileşenleri alıp bunu iki arka kamera taşıyan, suya dayanıklı ve Razer Chroma aydınlatmalı bir gövdeye yerleştirmek yeterli olacaktı.

Tabii ki, bu tarifi uygulamaya çalışırken kullanıcıların ne kadar fayda alacağını da hesaplamak gerekiyor. Üstün özellikler oyuncuları tatmin edebilir, ancak söz konusu kullanıma geldiğinde uzun bir pil ömrü sunmak ve oyuncuların parmak uçlarını yakmamak da önemli kriterler arasında bulunuyor.

Razer ekibine biraz hoşgörülü davranmak gerekiyor, ne de olsa Razer Phone 2 sadece ikinci telefonları. Bu telefon ilk telefonla ilgili olarak gelen şikayetlere çözüm bulmayı amaçlıyor. Şirket, 2018 model amiral gemisi telefonlarda artık pek görmediğimiz keskin hatlarını koruyor. Bu açıdan daha üst seviye kullanıcıların zevklerine hitap ediyor gibi görünüyor.

Razer Phone 2’nin ekranında 120 Hz keyfi

Razer Phone 2’nin ekranı yine 5.72 inç, 1440 x 2560 çözünürlüklü UltraMotion IGZO LCD. Ancak bu sefer gerçek 120 Hz‘lik ekranıyla fark yaratıyor. Apple’ın iPad Pro’larda da 120 Hz teknolojisinden yararlandığını biliyoruz, ancak bu kullanım sadece Apple Pencil ile kullanımlar ve dokunmayla sınırlı. Razer Phone 2’de ise hem dokunmada hem de görüntülemede 120 Hz’lik yüksek yenileme hızından yararlanılabiliyor.

Ekran, 645 nit ile daha yüksek bir parlaklık değerine sahip. Öte yandan Netflix sertifikalı HDR desteğini de barındırıyor. Razer, 16:9 görüntü oranına bağlı kalmaya devam ediyor. Çoğu oyun ve videonun bu görüntü oranında sunulduğunu düşünecek olursak, karar çok da mantıksız sayılmaz. Oran geleneksele bağlı kaldığı için ekranda çentik de bulunmuyor. Ekranın alt ve üst kısmına, çift amplifikatörlü, 24-bit DAC ve Dolby Atmos destekli stereo hoparlörler yerleştirilmiş. Bu hoparlör sistemi sayesinde harici bir Bluetooth hoparlöre ihtiyaç duyulmayacağı da belirtiliyor.

Razer bu sefer gövdeye IP67 sertifikalı suya ve toza dayanıklılık özelliği de eklemiş.

Razer Phone 2’nin selfie kamerası oyunculara göre

Arkada ise ikili kamera sistemini görüyoruz. Razer, 12 megapiksel, f/1.75 diyafram açıklıklı ve optik görüntü sabitleme sistemli kameranın yanına yine 12 megapiksel çözünürlüklü, f/2.6 2x telefoto kamera eklemiş. Öndeyse 8 megapiksel, f/2.0 ve 1080p/60fps video kaydı yapabilen selfie kamerası bulunuyor. Oyuncuların giderek artmakta olan bir kısmının kamerayı kullanarak kendi görüntüleriyle canlı yayın yaptığını düşünecek olursak, iyi bir ön kameranın bulunmasının nedenini daha iyi anlarız. Güncellenmiş kamera uygulamasında da ayarlara ve kontrollere kolaylıkla erişiliyor.

Arkadaki Razer logosu renk değiştiriyor

Arkada yeni bir Razer logosu bulunuyor. Şirket bu sefer Chroma adı verilen renk değiştirme teknolojisini kullanıyor. 16.8 milyon farklı renk tonundan bir tanesini seçebilir, farklı uygulamaların gelen bildirimleri için farklı renkler atayabilirsiniz. Örneğin, Razer logosunun e-posta bildirimleri için kırmızı, Twitter bildirimleri için mavi renkte yanmasını sağlayabilirsiniz. Razer Chroma, 15W’lık yeni kablosuz şarj aletinde de kullanılıyor. Bu aksesuar, Razer Phone 2’ye eklenen Qi desteğinden yararlanıyor. Şarj aksesuarının tabanı, gelen uyarıya göre farklı renklerde ışıldıyor.

razer phone 2

Razer Phone 2’nin pili ve performansı da beklentileri karşılayacak

Kablosuz şarj aksesuarı, 4000 mAh kapasiteli pili doldurma görevini üstleniyor. Qualcomm QuickCharge 4+ desteği sayesinde sadece yarım saatte yüzde 0’dan yüzde 50’ye ulaşma imkanı bulunuyor. Razer tek şarjla, ekran 120 Hz yenileme hızına ayarlandığında, 10 saatlik aralıksız kullanıma ulaşılabileceğini belirtiyor.

İşlemci tarafına baktığımızda ise Qualcomm Snapdragon 845 ve Adreno 630 GPU’yu görüyoruz. Razer, eski telefona nazaran yüzde 30 oranında daha yüksek performans vadediyor. Aynı zamanda şirket 8 GB LPDDR4X RAM, 64 GB dahili hafızaya yer veriyor. microSD kart yuvası da 2 TB‘ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor. Kategori 18 indirme ve Kategori 13 yükleme hızlarını destekleyen Gigabit LTE de mevcut. Bunu destekleyen şebekelerde, orijinal Razer Phone’a göre yüzde 20 daha hızlı veri iletişim kurulabiliyor.

Bu kadar yüksek performanslı bileşenlerin dezavantajı ısı potansiyeli oluyor. Razer’ın telefon ekibi, dizüstü bilgisayar ekibinden yardım almış ve Buhar Hazneli Soğutma sisteminden yararlanmış. Büyük bir ısı borusu, Razer Phone 2’nin bileşenlerinin oluşturduğu ısıyı atmayı sağlıyor.

Razer Cortex adı verilen ve Google Play Store’dan dağıtılan uygulama sistem ayarlarını optimize ederek en yüksek oyun performansını almayı sağlıyor. Aynı zamanda oyun sırasında bildirimleri sessize almak gibi imkanları da sunuyor.

Razer Phone 2’de Android 8.1 Oreo geliyor

Razer Phone 2 kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkıyor. Android 9 Pie güncellemesinin de geleceği Razer tarafından belirtildi. Razer, Nova Launcher ile olan iş birliğini sürdürüyor. Razer Tema Mağazası üzerinden farklı temalar, ikon setleri veya duvar kağıtları indirilebilecek. Razer, normal bir Razer Phone kullanıcısının ortalama iki farklı temayı indirdiğinin altını çiziyor.

Razer Phone, 11 Ekim itibarıyla ön siparişe açılıyor. Yurt dışı fiyatı 799 dolar olarak belirlendi. Kablosuz şarj aleti 100 dolar fiyat etiketiyle satılacak.

Bu arada Razer, Razer Raiju Mobile Bluetooth oyun kumandasının da aralarında bulunduğu yeni oyun kumandası serisini de tanıttı. Raiju Mobile’ın üstünde dört adet atanabilir fonksiyon tuşu bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER