Nikkei tarafından yayınlanan bir habere göre, Sony PC birimini bir Japon yatırım fonuna satmayı planlıyor. Bu satışın gerçekleşmesi durumunda VAIO markasının varlık alanının küçülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Zira PC biriminde belli bir oranda hissesini koruyacağı söylenen Sony’nin sadece markanın kuvvetli olduğu pazarlarda varlığını sürdüreceği, diğer pazarların çoğunda ise VAIO satışından vazgeçeceği söyleniyor. VAIO markasının varlığını sürdüreceği pazarlardan birisinin de Sony’nin ana vatanı Japonya olduğu ve bu ülkede kurumsal odaklı bilgisayarlara ağırlık verileceği gelen haberler arasında.

Sony’nin PC birimini alması beklenen Japon Industrial Partners isimli yatırım fonunun bu satış için 391 ila 489 milyon dolar arasında bir meblağ ödeyeceği konuşulsa da, taraflar arasında henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığının altı çiziliyor. Satışın resmiyet kazanması için ise mart ayının sonu işaret ediliyor. VAIO birimi altında çalışan 1000 civarındaki çalışanın önemli bir kısmının işlerini koruması, bir kısmının da diğer Sony birimlerine transfer edilmesi öngörülüyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony’nin yeni bütçe dostu kulaklıkları ilk kez ortaya çıktı

Sony’nin disk kararına karşı 7 günlük PlayStation boykotu

PlayStation Plus Ağustos 2026 oyunları Dying Light 2 ile geliyor

Redmi K100 Pro tasarımı sızdı, Poco F9 Ultra bağlantısı güçlendi

Google Lyria 3.5 ile yapay zeka şarkıları daha gerçekçi ses çıkarıyor
Nikkei’nin haberinde Sony’nin VAIO biriminin satışını değerlendirmesindeki en önemli faktör olarak PC satışlarının isteyen seviyede olmaması ve birimin para kaybına yol açması gösteriliyor. Özellikle akıllı telefon pazarında büyük oynayan Sony’nin VAIO’yu elden çıkararak enerjisiini bu alana kanalize etmesi bekleniyor.
Reuters ve The Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar da Sony’nin PC birimini elden çıkarma düşüncesini doğrularken, Sony’den yapılan açıklamada iddiaların yalanlanmaması da olası bir satış ihtimalini artırıyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
İlgili >> Nikkei, Reuters, The Wall Street Journal, Sony


