Teknoloji

Sony’nin VAIO PC birimini elden çıkarmaya hazırlandığı konuşuluyor

Nikkei tarafından yayınlanan bir habere göre, Sony PC birimini bir Japon yatırım fonuna satmayı planlıyor. Bu satışın gerçekleşmesi durumunda VAIO markasının varlık alanının küçülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Zira PC biriminde belli bir oranda hissesini koruyacağı söylenen Sony’nin sadece markanın kuvvetli olduğu pazarlarda varlığını sürdüreceği, diğer pazarların çoğunda ise VAIO satışından vazgeçeceği söyleniyor. VAIO markasının varlığını sürdüreceği pazarlardan birisinin de Sony’nin ana vatanı Japonya olduğu ve bu ülkede kurumsal odaklı bilgisayarlara ağırlık verileceği gelen haberler arasında.

sony-vaio-pro-050613

Sony’nin PC birimini alması beklenen Japon Industrial Partners isimli yatırım fonunun bu satış için 391 ila 489 milyon dolar arasında bir meblağ ödeyeceği konuşulsa da, taraflar arasında henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığının altı çiziliyor. Satışın resmiyet kazanması için ise mart ayının sonu işaret ediliyor. VAIO birimi altında çalışan 1000 civarındaki çalışanın önemli bir kısmının işlerini koruması, bir kısmının da diğer Sony birimlerine transfer edilmesi öngörülüyor.

Nikkei’nin haberinde Sony’nin VAIO biriminin satışını değerlendirmesindeki en önemli faktör olarak PC satışlarının isteyen seviyede olmaması ve birimin para kaybına yol açması gösteriliyor. Özellikle akıllı telefon pazarında büyük oynayan Sony’nin VAIO’yu elden çıkararak enerjisiini bu alana kanalize etmesi bekleniyor.

Reuters ve The Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar da Sony’nin PC birimini elden çıkarma düşüncesini doğrularken, Sony’den yapılan açıklamada iddiaların yalanlanmaması da olası bir satış ihtimalini artırıyor.

İlgili >> Nikkei, Reuters, The Wall Street Journal, Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER