Eğlence

Sony’nin Xbox Game Pass rakibi “Spartacus” gelecek hafta çıkabilir

sony playstation türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin, şu anda şirket içinde Spartacus kod adıyla anılan ve Xbox Game Pass’e rakip olacak hizmetini önümüzdeki hafta gibi kısa bir süre içinde açıklayacağı öne sürülüyor. Önceki haberler, Spartacus’ün Sony’nin mevcut iki abonelik hizmeti PlayStation Plus ve PlayStation Now’ın bir kombinasyonu olabileceğini söylüyordu. Bloomberg, hizmetin popüler ve en yeni oyunları içerecek şekilde başlangıç yapacağını, ancak yakında çıkacak olan destek amaçlı oyun God of War: Ragnarok‘u içermeyebileceğini söylüyor.

Hizmetin, farklı fiyat noktalarında farklı oyunlar sunacak üç farklı katmanı olması bekleniyor. Bir katmanın mevcut PlayStation Plus aboneliğine çok benzer olması beklenirken, Bloomberg’e göre, sonraki katmanlara PS4 ve PS5 oyunları ve genişletilmiş demolara erişim ve oyunları internet üzerinden oynama imkanı eklenecektir. Önceki haberler en yüksek seviyenin PS2 ve PSP gibi sistemlerden klasik oyun kitaplığı içerebileceğini öne sürüyordu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Sony’nin şu anda iki abonelik hizmeti var: Çok oyunculu oyunlara erişim, bazı indirimler ve ayda birkaç ücretsiz oyuna erişim sağlayan PlayStation Plus ve belirli PS4, PS3 ve PS2 oyunlarının geçmiş kataloğunu bulut üzerinden oynama veya indirme yoluyla oynamanıza izin veren PlayStation Now. Ne var ki, bu hizmetler, Xbox’ın Game Pass’i ile karşılaştırılabilir seviyede değil. Xbox Game Pass, önemli Xbox ve PC oyunlarını piyasaya sürüldükleri gün oynamanıza izin veriyor.

Spartacus ile Sony, PlayStation kullanıcılarına gerçekten heyecan duyabilecekleri bir hizmet vermek istiyor gibi görünüyor. Ancak haberler, bu servisin günümüzün yeni hitlerinden ziyade devasa PlayStation arşivine daha fazla dayanacak gibi görünüyor.

Bu arada hizmetin ne kadar tutacağı da belli değil. Şu anda PlayStation Plus Türkiye’de 240 TL’lik yıllık abonelikle sunuluyor. PlayStation Now ise henüz Türkiye’de resmi olarak yok. Bu servislerin ABD fiyatlarına baktığımızda, yıllık abonelik satın aldığınızda PlayStation Now ve PlayStation Plus’ın her biri yılda 60 dolar veya birlikte 120 dolardır. Bu, ABD’deki standart Xbox Game Pass aboneliği ile aynı fiyat ve Game Pass Ultimate’dan biraz daha düşük görünüyor. Rekabet için Sony’nin iyi bir fiyat belirlemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER