Eğlence

Sony PlayStation VR2 başlığının neye benzediğini en sonunda paylaştı

playstation vr2 sony psvr 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, yeni nesil PlayStation VR2 başlığının tasarımını en sonunda gösterdi. Şirket Şubat 2021’de bu aksesuarı duyurduktan ve geçen mart ayında kumanda cihazlarını sergiledikten sonra, ocak ayında da bunun PlayStation VR2 olarak adlandırılacağını doğrulamıştı.

Yeni tasarım, PlayStation 5’e benzer şekilde beyaz-siyah renk düzenine sahip. Şirket, iki ürünün birbirleri için düşünülerek tasarlandığını söylüyor. İlk PS VR ile benzer biçimde geniş tasarıma sahip olsa da, yeni model bir lens ayar kadranı, yeni bir havalandırma tasarımı ve ağırlıkta hafif bir azalma da dahil olmak üzere birkaç iyileştirme getiriyor. PlayStation 5’e ve DualSense kumandasına benzer şekilde PS VR2, başlığın ön ve arka bantlarında gizlenmiş küçük dokulu PlayStation simgelerine sahiptir.

İlk PSVR çıkalı beş yıldan fazla oldu ve kesinlikle bu aksesuarın yeni bir versiyonunun gelmesi gerekiyordu. Aslında orijinal başlığı da PS5 ile kullanmak mümkün, ancak bunun için özel bir adaptör kullanmanız gerekir. Ayrıca Sony, PlayStation Plus üyelerine ücretsiz VR oyunları vermek gibi, PS5 ile uyumlu güncellenmiş bir başlık henüz çıkmadan garip olan başka VR hamleleri de yapıyor.

playstation vr2
Başlık; dokunsal geri bildirim, göz izleme, 4K HDR, 90/120Hz kare hızları, foveated rendering ve 110 derecelik görüş alanını destekliyor. Tek bir USB-C kablosuyla PS5’e bağlanıyor.

Bugünkü açıklama PlayStation VR2 ile ilgili en büyük bilinmeyeni ortaya çıkarmış olsa da, Sony’nin daha açıklamasını beklediğimiz; fiyat ve çıkış tarihinin de aralarında olduğu birçok detay bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER