Teknoloji

Sony PlayStation VR2 ismini doğruladı, yeni Horizon oyununu duyurdu

sony playstation vr2

Sony CES 2022 kapsamında düzenlediği etkinlikte yeni sanal gerçeklik başlığının PlayStation VR2 adını taşıyacağını doğruladı. Şirket, PlayStation 5 logosunu da bundan iki yıl önce CES 2020’de gerçekleştirdiği etkinlikte gözler önüne çıkarmıştı.

Sony yeni sanal gerçeklik başlığının neye benzeyeceğini henüz göstermedi. Ancak teknik özellikler şimdiden kısmen de olsa biliniyor. PS VR2, tahmin edilebileceği üzere, PS5 ile birlikte çalışacak. Sony Sense adını taşıyan kontrol kumandasının detaylarını ise mart ayında paylaşmıştı.

Başlıkta dokunsal geri bildirim, göz takibi, 4K HDR desteği, 90/120 Hz yenileme hızları, 110 derece görüş açısı ve PS5’e USB-C girişi üzerinden bağlanma gizi özellikler de PS5 VR’a dair bilinenler arasında yer alıyor.

Sony PlayStation VR2 isminin yanı sıra bu cihazda oyuncularla buluşacak olan Horizon Call of the Mountain’ı duyurdu. Call of the Mountain, Sony’nin 2022’deki en önemli oyunlarından biri olan Horizon Forbidden West’i takip edecek. Şu an için PS VR2’nin ve Horizon Call of the Mountain’ın çıkış tarihi konusunda net bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER