Teknoloji

Sony fotoğraf makineleri de web kamerası olarak kullanılabilecek

Sony ultra hızlı kamera seçeneklerine A9 II'yi ekliyor

Sony, fotoğraf makinesi pazarındaki pek çok rakibinin izinden gitti ve aynasız, kompakt ve DSLR fotoğraf makinelerinin web kamerası olarak kullanılabilmesini mümkün hâle getirdi.

Windows 10 için yayınlanan Imaging Edge Webcam uygulaması sayesinde, 2014 model A7S’ten kısa süre önce çıkan A7R IV ve A6600’e kadar uzanan pek çok cihazdan web kamerası olarak yararlanılabilecek.

Bu imkandan faydalanabilmek için öncelikle kamera modelini seçmek, ardından yazılımı indirmek ve bilgisayara yüklemek gerekiyor. Kullanıcılar kameralarını USB kablosu üzerinden bilgisayara bağladıktan sonra yine uygulama üzerinden ayarlarını yapabilecek. Ardından Zoom veya başka bir video görüşme uygulaması açıldığında web kamerası seçenekleri üzerinden Sony’yi seçmek yeterli olacak.

Sony, aynasız fotoğraf makineleriyle geniş kitlelere ulaşsa da; makinelerinin web kamerası olarak kullanılabilmesi konusunda rakiplerine kıyasla daha yavaş davrandı. Canon, Fujifilm, Olympus ve GoPro gibi kamera üreticileri bu imkanı daha önce müşterilerine sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER