Teknoloji

GoPro kameralar da web kamerası olarak kullanılabilecek

gopro hero 8 black

Küresel koronavirüs salgınının ardından DSLR ve aynasız fotoğraf makinelerinin web kamerası olarak kullanılmasını da mümkün kılan uygulamalar yayınlandı. Bu furyaya kayıtsız kalamayan GoPro da popüler aksiyon kameralarının web kamerası işlevini görmesini sağlayacak bir uygulama hazırladı.

GoPro’nun henüz beta aşamasında olan uygulaması sadece macOS platformuyla uyumlu. Kullanıcılar kameralarının yazılımını en son sürümle güncelledikten sonra GoPro’nun yeni yazılımını Mac’lerine yükleyip aksiyon kameralarından web kamerası olarak da faydalanabiliyor.

Bu yazılım sayesinde Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, Discord ve Bluejeans gibi uygulamalarda GoPro’yu olarak kullanmak mümkün hâle geliyor. Buna ek olarak; Chrome üzerinden erişilmesi durumunda  Webex, Skype, Facebook Rooms, Messenger ve Slack’teki görüşmelerde de GoPro’dan yararlanılabiliyor.

GoPro’dan yapılan açıklamada yeni yazılımın Windows versiyonunun da yakında kullanıcılarla buluşacağı belirtildi.

GoPro kameraları web kamerası olarak kullanmak daha önce de mümkündü. Ancak bunun için yapılması gereken işlemler çok daha zahmetliydi. Şirketin hazırladığı yeni yazılımla bu süreç ciddi anlamda kolaylaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER