Teknoloji

Fujifilm’den fotoğraf makinelerini web kamerasına dönüştürecek uygulama

Fujifilm X-T4 aynasız kamera gövde içi sabitleme özelliğiyle geldi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fujifilm, X Webcam adını taşıyan yeni uygulamasıyla X ve GFX serilerindeki bazı aynasız fotoğraf makinelerinin ultra yüksek kaliteli web kameraları olarak kullanılmasını mümkün hâle getiriyor. USB üzerinden çalışan uygulama, kullanıcıların daha keskin lensler ve daha geniş görüntü sensörlerinden yararlanmasını sağlıyor.

Böylelikle görüntülü sohbetlerde standart bilgisayar kamerasına kıyasla çok daha iyi bir görüntü elde edilebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde Fujifilm’in film simülasyon modlarından da yararlanabiliyor.

Küresel koronavirüs salgınıyla uzaktan çalışmanın yaygın hâle gelmesi, web kameralarına olan ihtiyacı da iyiden iyiye artırdı. Bu durum kaliteli web kameralarının stoklarının hızlı şekilde tükenmesine ve fiyatlarının da yükselmesine yol açtı.

Ancak fotoğraf makinesi ve video kamera üreticilerinin bu duruma çözüm bulması da fazla zaman almadı. Fujifilm’den önce Canon da fotoğraf makinelerinin web kamerası olarak kullanılabilmesini sağlayan bir araç çıkarmıştı.

Fujifilm X Webcam uygulaması X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3, X-T4 ve tüm GFX serisi fotoğraf makineleriyle çalışıyor. Ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, şu an için sadece Windows bilgisayarlarda kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER