Teknoloji

Canon kamera sahipleri için cihazlarını web kamerası gibi kullanma fırsatı

canon web kamerası

Zoom veya benzeri görüntülü görüşme uygulamalarında görüntü kalitenizi daha da artırmak ister misiniz? Eğer elinizde son birkaç yıl içinde çıkmış bir Canon aynasız, DSLR ya da PowerShot makine varsa, bunu bir web kamerası gibi kullanabilir ve görüntü kalitenizle herkesi hayran bıraktırabilirsiniz.

DPReview‘ın belirttiğine göre Canon, Windows 10 için “EOS Webcam Utility” yazılımının beta sürümünü yayınladı. Aşağıdaki listede verilen destekleyen kameralardan bir tanesini USB aracılığıyla bilgisayara bağlayıp onun PC’nin web kamerası gibi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu çözümü Zoom, Microsoft Teams ve bunun gibi video konferans platformlarında kullanabilirsiniz.

Canon, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, “Canon yazılım geliştiricileri tarafından geliştirilen bu beta sürüm yazılımı, tüketicilerin pazardaki popüler video konferans uygulamalarını kullanırken video görünümlerini iyileştirmelerine yardımcı olarak netlik ve yüksek görüntü kalitesi sunar.” ifadelerini kullandı.

Canon’un geliştirdiği çözüm, şirketin ürünlerini kullananlara herhangi bir aksesuar veya yazılım kullanmadan, sadece tek bir USB kablosuyla cihazlarını bir web kamerası gibi kullanma izni verecektir. Ne var ki, bu imkandan henüz sadece Windows kullanıcıları yararlanabiliyor. macOS için henüz EOS Webcam Utility sürümü bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER