Teknoloji

Olympus makinelerini web kamerasına çeviren PC yazılımı

olympus om-d webcam

Olympus kamera birimini Sony’nin VAIO PC birimini sattığı şirkete satıyor olabilir, ancak henüz ürünleri için sunduğu desteği bitirmiyor. Şirket OM-D Webcam adını taşıyan yeni bir uygulamanın beta sürümünü yayınladı. Bu uygulama sayesinde Olympus’un kameralarına canlı yayın veya video sohbet için web kamerası yetenekleri ekleniyor. USB-C kablosu üzerinden PC’ye bağlanan kameralar için bu yetenekler kazandırılıyor.

Uygulama Zoom ve benzeri yazılımlarla gerçekleştirilen konferansların veya online eğitimlerin olduğu bir zamanda çok kullanışlı görünüyor. Ancak tüm Olympus kullanıcıları bu yazılımın avantajlarından yararlanamayacak.

Başlangıç olarak bu yazılım sadece Windows PC’lerde çalışacak. macOS versiyonunun çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor. Aynı zamanda şu anda sadece belli sayıda kameralar için uyumlu olacak. Yazılımın mevcut versiyonu OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Mark III ve OM-D E-M5 Mark II ile çalışacak. Buna ek olarak kameradan bilgisayara ses geçişi olmayacak. Yani kullanıcıların PC’lerinin dahili mikrofonunu ya da USB mikrofonunu kullanmaları gerekiyor.

Olympus pandemi sırasında ürünlerinin daha fazla işe yaraması için yazılım çıkaran ilk şirket değil. Canon da DSLR’larını, aynasız kameralarını ve basçek makinelerini Windows 10 kullanıcıları için USB web kameralarına çeviren bir yazılımı nisan ayında yayınlamıştı. Haziran ayının başlarında ise Panasonic, GH5 ve GH5S modelleriyle G9 ve S1 serisi kameralarını web kameralarına çeviren Lumix Tether for Streaming uygulamasın tanıtmıştı.

İLGİLİ HABERLER