Teknoloji

Sony’nin mobil birimi için işler iyi gitmiyor

sony imx500
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-logo-mwc-2015

2014 mali yılına ait finansal sonuçlarını açıklayan Sony, bir sonraki mali yıla dair öngörülerini de kamuoyuyla paylaştı. Mevcut mali tabloya bakıldığında, istenilen ivmeyi yakalayamayan ürünlerde ısrarcı olmanın Sony’ye bir fayda getirmeyeceği açıkça görülüyor. 31 Mart 2015’te sona eren mali yılı 68.5 milyar dolar gelirden 571 milyon dolar operasyonel kâr sağlayarak kapatan Japon şirketi, çeşitli yeniden yapılanma maliyetleri yüzünden 1.05 milyar dolar kaybetti.

2015 mali yılında gelirlerinin yüzde 3.8 azalmasını öngören Sony, dönemi 2.6 milyar dolar operasyonel ve 1.1 milyar dolar net kârla kapatmayı planlıyor. iPhone gibi ürünler için başarılı görüntü sensörleri üreten Sony’nin Cihazlar biriminin operasyonel kârını yüzde 36 oranında artırması ve yüzde 16.5 daha fazla gelir elde etmesi öngörülüyor. Kârlı sinema işinin de 2015 mali yılında daha fazla gelir getirmesi bekleniyor. PS4’ün gaza basması, PS 3’ün ise yavaşlaması neticesinde oyun biriminin daha yatay bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

Sony’nin mobil birimiyse bambaşka bir hikaye sunuyor. 2014 mali yılında şirket bilançosundaki en büyük kara delik mobil biriminde görülüyor. Akıllı telefon ve tablet satışlarının iyi gitmemesi ve VAIO PC biriminin satışının ardından gerçekleşen yeniden yapılanmadan doğan maliyetler, birimin yılı 1.8 milyar dolar zararla kapatmasına neden oldu. 2015’te de mobil birimdeki kan kaybının sürmesini bekleyen Sony, gelirin yüzde 7.1 oranında azalmasını ve operasyonel zararın 328 milyon dolar olarak gerçekleşmesini bekliyor.

İLGİLİ HABERLER