Teknoloji

Qualcomm’dan Snapdragon 8 Gen 4’ün tanıtım tarihi için net işaret geldi

qualcomm snapdragon 8 gen 4

Qualcomm amiral gemisi olan Snapdragon 8 Gen 3 mobil işlemcisini geçtiğimiz yılın ekim ayında tanıtmıştı. Tanıtım, Hawaii’de düzenlenen Snapdragon Summit etkinliğinde gerçekleştirilmişti. Snapdragon Summit, 2024’te de yine ekim ayında düzenlenecek. Bu, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 tanıtımının da ekim ayında yapılacağı anlamına geliyor.

Konuyla ilgili açıklama, Qualcomm’un pazarlama şefi Don McGuire tarafından yapıldı. McGuire, Mobil Dünya Kongresi (MWC) sırasında X’te yaptığı paylaşımda Gen 4’ün Oryon CPU’yu kullanacağını belirtti.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 dışında bir işlemci daha hazırlıyor

Qualcomm’un Gen 4’ten önce Snapdragon 8 sersine başka bir işlemci daha eklemesi bekleniyor. Model numarası SM8635 olan bu işlemcinin bir adet 2.9 GHz Cortex-X4 çekirdek taşıyacağı söyleniyor. Görsel yükü ise Adreno 735 GPU’nun taşıyacağı belirtiliyor.

Bu işlemcinin TSMC’nin 4 nm tasarımıyla üretildiği ve AnTuTu puanının da 1.7 milyon civarında olduğu konuşuluyor. Snapdragon 8 Gen 2 ve 8 Gen 3 arasında konumlandırılacak işlemcinin Snapdragon 8s Gen 2 ya da Snapdragon 8 Gen 3 Lite ismini taşıyacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER