Teknoloji

Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtım tarihi belli oldu

snapdragon 8 gen 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm için bu hafta oldukça yoğun geçiyor. Yeni giyilebilir ürün işlemcilerini tanıtan şirket, başka bir önemli duyurunun da sinyalini verdi. Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin tanıtılacağı Snapdragon Summit 2022 etkinliğinin tarihini açıkladı.

Snapdragon Summit etkinliği her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hawaii’de gerçekleştirilecek. Ancak normalde aralık ayında düzenlenen etkinlik, 2022’de kasım ayına kaydırıldı. Snapdragon Summit 2022, 15 Kasım’da başlayacak ve 17 Kasım’da sona erecek.

Qualcomm Snapdragon Summit’te daima en yeni amiral gemisi mobil işlemcisini tanıtıyor. Dolayısıyla bu yılki etkinliğin assolistinin de Snapdragon 8 Gen 2 olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin bu etkinlikte başka duyurular yapması da sürpriz olmayacaktır.

Snapdragon 8 Gen 2 tanıtımı neden öne çekildi?

Snapdragon 8 Gen 2 tanıtımının gerçekleştirileceği Snapdragon Summit 2022’nin neden kasım ayına çekildiği şu an için bilinmiyor. Ancak şirketin Çin akıllı telefon pazarı için böyle bir karar almış olması muhtemel görünüyor. Çin Yeni Yılı döneminde ülkede telefon satışlarında büyük artış yaşanıyor. Üreticiler de bu dönemde önce telefonlarını piyasaya sürmek istiyor. Qualcomm’un yeni işlemci duyurusunu öne çekmesinin şirketlere yardımcı olabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER