Teknoloji

Snapchat Spectacles Avrupa pazarına giriş yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat spectacles avrupaSnapchat Spectacles Avrupa pazarında kendisini sabırsızlıkla bekleyen müşterileriyle buluştu. Snapchat’in çatı şirketi Snap, kameralı güneş gözlüğünü bundan yaklaşık yedi ay önce ABD’de satışa sunmuştu. Avrupalı müşteriler, Snapchat Spectacles’ı spectacles.com sitesi üzerinden ya da belli noktalara kurulan Snapbot otomatlarından satın alabilecek. Snapbot otomatları Londra, Paris, Barselona ve Venedik’te kuruldu.

Snap’ten yapılan açıklamada, Avrupa’da her gün 55 milyon kişinin en az 30 dakika boyunca Snapchat kullandığı belirtildi. Bu dikkat çekici istatistiğe rağmen, Spectacles’ın Avrupa’da ABD’deki çıkışındaki gibi büyük bir heyecan yaratması beklenmiyor. ABD’de piyasaya çıktığında kısıtlı bulunabilirliği nedeniyle göze daha da çekici görünen Spectacles, eBay’de binlerce dolar karşılığında satılmıştı.

Snap, Snapchat Spectacles’ın Avrupa’da satışa sunulacağının işaretini çevrim içi mağazasını ABD’de faaliyete geçirdiğinde vermişti. Şirket halka arz için yaptığı başvuruda da ABD dışında Spectacles satma planından bahsetmişti. Snap’ten o dönemde yapılan açıklamada, yıl içinde pazarlama ve dağıtım için ciddi bir yatırımın yapılacağı belirtilmişti.

Snapchat Spectacles Avrupa’da 149.99 avro karşılığında satılıyor

Spectacles, Avro bölgesindeki ülkelerde 149.99 avro karşılığında satılıyor. İngiltere’de ise kameralı güneş gözlüğü için 129.99 pound ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER